Jump to content

Etažiranje i/ili razdioba


RuffNtumble

Preporučene objave

Bok svima,

 

Ukratko, obiteljska kuća sa 3 stana i 2 konobe/garaže i dvorištem. Sestra i ja na papiru imamo ravnopravni udio od 1/4, a starci 1/2. Zbog nepodnošljivo loših uvjet već godinama, ja bih to htio etažirati (ili podijeliti) i prodati. Mene zanima što mi je uopće pametnije i lakše i najbrže napraviti da imam čiste papire? Ne znam otkuda uopće krenuti, a i zanima me, mogu li me oni ikako pravno spriječiti u ovome pošto su odnosi takvi da se ni ne pozdravljamo (samo kad treba maltretirati, onda svi imaju jezik, no nebitno...), i naravno oni su strogo protiv raspodijele prodaje ili bilo čega, rečeno mi je da prihvaćaju samo moj odlazak i poklon moje nekretnine. Imam papire od legalizacije iz sredine 2000-ih kada su bile one akcije sa legalizacijama. Pretpostavljam da financijski sve pada na moja leđa pa me isto tako zanima cca neka cijena etažiranja, a i cijena eventualne razdiobe (da podijelimo npr dvorište i te pomoćne objekte...ili pomoćni objekti mogu u etažiranje?)?

Baš ništa ne znam o postupku, a htio bi to riješiti ako je ikako moguće.

 

Hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su svi objekti (glavna kuća i svi pomoćni objekti) legalizirani onda mozete ići na etažiranje. Na temelju etažnog elaborata bi se kuća mogla podijeliti na individualne stambene jedinice nad kojima se može tada upisati pojedinačno vlasništvo. Cijena etažiranja je oko 2€ + pdv po bruto površini objekata. Međutim etažiranje se ne može provesti ako nema suglasnosti i dogovora svih suvlasnika jer svi trebaju dati svoj potpis. Ako se ne miže etažirati imate jos nekih pravnih opcija u koje se ja slabo razumijem npr razvrgnuce suvlasništva ali to neka odgovori netko tko je strucniji za to podrucje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija