Jump to content

Nesporazom sa odvjetnikom/com ,posljedice prekida suradnje


DINDONA

Preporučene objave

Molim Vas Vaš savjet / mišljenje / upute

“Koje me posljedice  očekuju od strane odvjetnice ako joj se zahvalim na suradnji do sada ,zbog njenih loših postupaka ?“

(N.pr: Tužba za  neisplaćenu nagradu, koristiti povjerljive obiteljske informacija, u dobroj vjeri pružio radi  sudskog spora, imam li pravo na dokumente ,kopije i originale; vezana  za sudski spor , potraživanje isplate dnevnica i putnih troškova koje sam dao bez računa……itd)

KRATKI  PREDGOVOR

·         Nakon što je pregledala dokumente predviđene za sudski spor, zadržala je i mnoge originalne dokumente           s pojašnjenjem da je to normalno odvjetnikovo  arhiviranje

·         Nikad mi nije ponudila ugovor u kojem su naznačena pravila ponašanja, obveza odvjetnika prema stranci  i obratno.

·         U punomoćima je dodavala da je Sud u Rijeci nadležan u sporu  u slučaju ispate nagrade, no  od mene nikada nije tražila mišljenje  ili suglasnost

·         Nikad nisam dobio kopiju  potpisane punomoći, ja sam zanemario potraživati iz povjerenja.

·         Račune za putne troškove, dnevnice mi nije nikad ispostavila, obrazloženje, da sud ionako  ne priznaje te troškove.

·         Tijekom ročišta na Sudu  prvoga stupnja ,kako je dogovoreno, poslala je  račune koje sam žurno isplaćivao „na poste restante“ .Zatim nastaje obrat.. nakon Odluke Suda drugog stupnja , nova pripremna ročišta su  u tijeku, obrazloženjem da ima neke  probleme (knjigovodstvene ili slično) ni jedan račun nije ispisan.

·         Osmišljeni incident, nepotreban, neprimjeren mogao je meni naštetiti.

·         Inzistira da se  pozabavim sa svojom demencijom, tražiti  potvrdu od liječnika o postojanju demencija.

·         Nedostatak dokaznih elemenata pred Sudom koje je odvjetnica trebala donijeti  prouzročio je produžavanje pripremnog ročišta tri puta, obzirom da se po završetku  pripremnog ročišta dokazi ne mogu  podnositi.

·         Ne poštivanje usmenog dogovora, kada je riječ o nagradi  za slučaj da se ovaj spor završi u moju korist. U početku je tražila 12% od procijenjene  vrijednosti stana dok u nastavku sudskog spora ,osporava prvu ponudu i tvrdi , traži 6% od procijenjene vrijednosti.  Za mene je to alarmantno stanje, ne znam koja je sljedeća ponuda (vjerojatno tužba pred Sudom u Rijeci).

INCIDENT

Tužbu koju su podnijeli osobe za dokazivanje vlasništva imovine, pridodali su još jednu tužbu za neplaćanje najma . Predmeti su razdvojeni, po sudovima.

Odvjetnici sam potpisao punomoć za zastupanje na ovom novom Sudskom sporu ,jedan original punomoći je  ostavila u Puli. Pozvan sam u Rijeku na  razgovor glede druge tužbe. Očitovala se da zbog  pandemije  ne želi putovati ,javnim prijevozom, ja joj nisam mogao priuštiti vlastiti prijevoz.

Rekao sam da ću, nominirati drugog odvjetnika iz Pule a pismom vratiti potpisanu punomoć, preporukom uz povratnicu. Dogovor je postignut!

Nakon nekoliko dana  vraća se preporučeno pismo sa povratnicom neotvoreno, pečat pošte“ obaviješten nije podigao pošiljku“

Dan prije ročišta , točno u 14:35 me je nazvala da nije primila poštom dogovorenu  punomoć, ali da joj nisam dao pismeno, ovjereno bilježnikom, poništenje na postojeću punomoć za  sljedeći sudski spor te da dolazi na raspravu!  Upozorio sam je na dogovor i rekao da već imam odvjetnika koji će me zastupati jer je proučio predmet.

Prihvatiti će  ,reče, odbijanje punomoći samo ako joj dostavim potvrđen dokument od javnog bilježnika, emailom i poštom na ured.

Teško sam se snašao na ovaj iznenadni stav jer u 20 minuta trebam  postići njen uvjet, za što nemam ideje ni iskustva kako se  sastavlja . Slučajem , prisustvo prijatelja , koji je  priveo kraju ovaj problem u moju korist.

 

Je li odvjetnica može zaista postupiti da tužbom traži  nagradu prema propisanim tarifama a zaboravi (zanemari )na dogovor.

 

Je li zbog ovog scenarija poželjno tražiti  ugovor, ispis  svih računa kod plaćanja njenih troškova, traženja kopije kod potpisa punomoći, ili je bolje  napisati zahvalnicu, sa prekidom suradnje.

 

Je li sudski može tražiti isplatu  nagrade nakon Odluke Suda prvoga stupnja, na kojem sam sud spor izgubio.

 

Potpisivanje ugovora, sa odvjetnicom, je li to uobičajeno,

Ili se u praksi to ne primjenjuje.

 

Hvala na pažnji i odgovoru

 

 

 

 


 



Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija