Jump to content

prvo ročište


anadora

Preporučene objave

Poštovani, dobila sam poziv od Centra za socijalnu skrb za bračno savjetovanje koje bi se trebalo održati 28.2. Zahtjev za razvod braka nije sporazumni. Zanima me koliko se puta održava bračno savjetovanje i što se događa ako se jedan od supružnika ne pojavi. Koliko vremenski tada treba da bude prvo ročište? (sve se odvija u Velikoj gorici)

Unaprijed se zahvaljujem. :-o:-?:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam u slicnoj situaciji kao i vi, i takodjer bih voljela da Vam neki pravnik odgovori na to pitanje. Ja sam danas bila na prvom ročištu na sudu ali se muž nije pojavio i nije zaprimio poziv. On želi da odugovlači sa razvodom i očito da ovo može potrajati godinama! Nadam se da će me netko razuvjeriti! A vama Sretno 28mog!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...."Trajanje postupka u hrvatskom obiteljskom pravu također je propisano, pa je centar za socijalnu skrb zakonom obvezan provesti i okončati postupak u roku od dva mjeseca, a najdulje do šest mjeseci od podnošenja zahtjeva za posredovanje. Iz tako određenog vremenskog ograničenja se ne može razabrati broj susreta koje posrednici ostvare s pojedinim bračnim parom..."

 

Komentar: ..još jedna idiotarija: nestručnjaci i primitivci iz Centara za socijalni rad nemaju šanse išta promijeniti i pomiriti: Poremećaji osobnosti koji su doveli do tzv "poremećenih braćnih odnosa" su tvrdokorni, dubokoprožimajući obrasci ponašanja i odbrambenih mehanizama i jedino dugotrajno psiho-socijalno liječenje može uticati na dobrobit poremećene osobe i njezinih bliskih osoba supružnika i djece.

 

Ovdje je trenutak da se zapitamo jedno pitanje: tko podnosi zahtjev za razvod braka, jesu li njegovi razlozi odgovorni, opravdani i racionalni i je li osoba koja podnosi zahtjev za razvodom svjesna vlastite dobrobiti i posljedićno dobrobiti vlastite djece...!!!!!

 

PS. Pozivam sve da noćas (00:00 Nova ) pogledaju na TV film " Čudovište" (Monster; 2003) - istinitu priču o Aileen Wuornos s oskarovkom Charlize Teron u glavnoj ulozi - prekrasan prikaz odbrambenih mehanizama osobe koja ima BPD. Njene završne riječi " Ljubav će sve pobijediti......" zvone ... ( na uzbunu ). I Wuornos, i Jung i Magaš i Lady Di.....imaju isti pokretač - želju za ljubavi koju nikad ne mogu spoznati...........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Anadora,

 

ja sam imala dva bracna savjetovanja u Centru za socijalnu skrb, s time da na drugo nisam trebala doci jer sam dala svoju izjavu na prvom. Kod mene se isto radi o tuzbi za razvod braka, a suprug se nije pojavio na prvom savjetovanju. Radnica u Centru je poslala njemu jos jedan poziv, nekih 10 dana nakon sto je mene saslusala, a kako se on ni tada nije pojavio, dala je svoje strucno misljenje s kojim sam otisla na sud. Naglasavam da nemamo djece, pa pretpostavljam da je zato stvar bila jednostavnija. E, a to njeno strucno misljenje, koje mi je dostavljeno na kucnu adresu postom, sam cekala dva mjeseca - ali tjesim Vas (nadam se) time sto se sve odvijalo za vrijeme godisnjih.

 

Zelim Vam iskreno da Vam cijeli postupak traje krace i bezbolnije nego meni. Meni brakorazvodna parnica traje punih godinu dana, suprug nije dosao ni na jedno rociste, njegov odvjetnik samo suti kao riba, a od rjesenja ni "r". PRESTRASNO!!!

 

SRETNO!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija