Jump to content

Plaćanje općim uplatnicama


PalJunij

Preporučene objave

Osoba ima ovrhu kod FINAa na neki iznos. Pošto  je račun u banci bio blokiran a nije imala primanja ni nekternina ni pokretnina kako bi nekaka zatvarala dug plaćala je općim uplatnicama u nekakvim mjesečnim ratama direktno na račun ovrhovoditelja.
Osoba  kaže da je to napravila kako bi prije podmirila dug a ne plaćala troškove FINAe.
FINA te uplate nije proknjižavala a kada je osoba pokušala kontaktirati ovrhovoditelja da smanji na FINAi iznos ovrhe i kamate, ovrhovoditelj je to odbio.
Kako osoba može postići da ovrhovoditelj ( a potom i FINA ) smanji iznos ovrhe za novac koji je osoba uplatila tim općim uplatnicama na ime duga direktno na ralun ovrhovoditelja?

Hvala.

uređeno: od PalJunij
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ako ne dolazi do dvostruke naplate?  KOje opcije ima ovršenik jer je došlo do djelomičnog podmirenja obaveze prema ovršnom prijedlogu i umanjenja dugovanja samo ne preko FINA-e i bankovnog računa već direktnom uplatom na račun ovrhovoditelja? Jedino što ovrhovoditelj ne želi povući ovrhu i istu umanjiti ili povući iako su sredstva uplaćena na njegov račun u svrhu podmirenja dugovanja što je i naznačeno na uplatnicama.

Hvala.

uređeno: od PalJunij
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

Onda ne možete poduzeti ništa, jer niste oštećeni.

To, nažalost, nije točno. Pošto FINA ne uzima i nema podataka da je obveza ( ovrha ) umanjena za određeni iznos onda FINA i dalje obračunava kamate sukladno stanju koje ima evidentirano a koje ne odgovora stvarnom stanju zbog toga je ovrhovoditelj odbija umanjiti obvezu i FINAi dostaviti stanje. Tako dolazi do povećanja obveze po osnovi kamate ( kao u ovom slučaju ) pošto se kamata u nekom trenutku pribraja glavnici dolazi do povećanja zaduženja. Dakle kamata ( i ovrha u cijelini ) se povećava usprkos plaćanjima. Kako plaćanja - prikazati - FINAi i posredno umanjiti dug i kamate?

 

uređeno: od PalJunij
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija