Jump to content

12-satno radno vrijeme


Redhead23

Preporučene objave

Pozdrav, prvi put se susrecem s 12 sati radnim vremenom. Od strane poslodavca mi bas nije nacisto objasnjeno pa me zanima slijedece: 

Rad je na benzinskoj.

Npr ako u ponedjeljak odradim smjenu 7-19, da li u utorak u 19 odlazim na nocnu? Ili me nocna tek ceka u srijedu navecer? 

Nije mi bas bilo objasnjeno u par navrata, receno je i ovako i onako, pa kao zavisi kako kad. To mi nista ne znaci. Pa vas molim misljenje kako bi trebalo biti po nekom zakonu, logici? Zar ne ispada to puno previse sati ako se vec ide iduci dan u nocnu?

Hvala i lp! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odredbe o tjednoj/mjesečnoj satnici su iste, samo što je moguće u tjednu odrediti i više sati ako se u idućem tjednu to anulira (da prosječno bude unutar dozvoljenog).

Npr., ako radiš jednu dnevnu smjenu od 12 sati, idući dan noćnu od 12 sati, a iduća 2 dana si slobodna, onda skupiš 48 sati u tom tjednu. To je više od dozvoljenih 40 redovnih sati, ali ako se do kraja mjeseca to kroz tjedne izjednači na dozvoljeni broj radnih sati (radni dani u mjesecu pomnoženi s 8 sati), onda to nisu prekovremeni, nego ulaze u redovne sate (jednu smjenu ne odradiš radi izjednačavanja i sl.). Ako je na kraju mjeseca višak, onda su to prekovremeni sati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija