Jump to content

Pomoć


saki666

Preporučene objave

Molio bi pomoć.Moj punac je nesposoban za rad jer je po drugi puta operirao krvne žile mjenjane su mu žile od srca do obadvije noge.Sada je drugi put operiran.Kada je prvi put operiran nakon 1 god.mu je došlo riješenje iz Zagreba da je sposoban za rad,a čovijek nesmije dignuti više od 3 kg,nesmije čučnuti,puno sijediti,puno hodati.Recite mi što on nema pravo na invalidsku penziju?Do prijevremene penzije mu treba oko 1 i pol god.koju bi trebao plaćati.Da li postoji kakvo pravo da se žali i da dobije invalidsku penziju.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno koji posao radi vjerojatno je vještačenjem (ako je bio na vještačenju) i iz uvida u njegovu medicinsku dokumentaciju utvrđena preostala radna sposobnost, odnosno da možda može raditi i posao koji radi i sada te se uzima u obzir koliko ima godina starosti i staža i koliko je dugo bio na bolovanju, povijest bolesti, kao i kontinuitet liječenja.

 

Ako je dobio rješenje onda se može žaliti, ali treba paziti na zakonski rok, odnosno od dana kada dobije rješenje (ima mislim 15 dana, a to Vam piše u rješenju) koje napišete obavezno kod pravnika (ali ne onog u mirovinskom jer to će vjerojatno biti nekvalitetno-znam iz osobnog iskustva) već pokušajte kod nekog poznatijeg i boljeg pravnika (nešto ćete vjerojatno i platiti). Postoji mogućnost i da odete kod njegovog sindikalnog pravnika (ako ga ima njegova tvrtka) pa napišete žalbu, ali nikako nemojte pisati sami. Ukoliko žalba ne prođe, neka nastavi sa liječenjem te nakon 6-7 mjeseci opet u dogovoru sa svojim liječnikom opće prakse napravi zahtjev za vještačenjem, odnosno odlaskom u mirovinu uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja.

 

Rezultati samih žalbi su katastrofalni i obično budu kao i rješene na koje ste se žalili jer sva ta papirologija se vrti u istim liječničkim krugovima, a vrana vrani ne kopa oči, da citiram "zelenuberetku".

 

Pozdrav.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On je radio u Riječkom Torpedu koji je naravno propao.Radno mijesto mu je bilo varioc.Prvu operaciju je obavio prije 3 god,a jučer je ponovo otišao na tu istu operaciju jer je došlo do komplikacija (sve ispočetka).Zanimalo bi me da li da opet da zahtijev za invalidsku ili da plati tu 1 god. pa da ode u prijevremenu mirovinu?Koja je mirovina veća?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija