Jump to content

Prava OSI


TZZAI

Preporučene objave

Poštovani, imam 40 godina. Moj tata ima 68. Imam par problema. 1. Tata je moj skrbnik i sve je na njemu. Primam socijal,nisam radno sposobna. Primam osobnu invalidninu na vlastite ruke. No odnedavno tata mi ne da novce. Što učiniti? 

2. Tata ima punomoć na mom računu u banci. Ja imam oročenu štednju ali bi ju prebacila na drugi fond. Tata mi ne da. Što napraviti? 

3. Inače sam 26 godina bila na dvosjedu. Imam 12 cm madrac. Anatomski jastuk zbog operacije kičme i sada zračni nadmadrac. Tata je sada nabavio bolnički krevet. Tu sam sva skvrčena. Jako me boli lijevi kuk i desno stopalo je povrijeđeno. No dobro, tata želi da ležim tu i tako mora biti iako je meni loše. 

4. Ja bolujem od genetske bolesti. U tijelu imam 3 mutacije gena. Potvrđeno je, genetičar 1959. God., dakle bogato iskustvo. Dosada na svijetu nije otkriveno slučaj kao moj, tako da medicina nema nikakva saznanja o mom stanju. Najveći problem je što sam već 6 godina paralizirana i u krevetu. Tata se brine sam o svemu pa je jako umoran i iscrpljen i Nije mu lako no eto problem je taj što me tuče, štipa za nos i takva čudesa. Stalna prijetnja mi je ako išta kažem da me šalje u Popovaču a tamo je mjesto za luđake tj. psihičke bolesne osobe tretirane lijekovima i nemaju više nikakvog života. Šta učiniti, kome se obratiti za pomoć ili nešto? Naravno da tatu neću tužiti. 

5. Imam pravo na osobnu asistenticu koja je sa mnom 4 sata na dan. Tatinih je godina i tata ju je prisvojio sebi. Niti se trudi niti radi sa mnom. Naravno ne smijem nikome ništa reći. Uglavnom, ne postoje moja prava jer postoji zakon o zaštiti osoba sa invaliditetom. Molim Vaš savjet što učiniti. Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija