Jump to content

Isplata ostatka plaće "na ruke"


Banny

Preporučene objave

Konkretno, radi se o slijedećem. Imam obaveze kao jamac, a kako imam svoj kredit poslodavac mi za tu obvezu koju imam kao jamac oduzima samo iznos koji zajedno sa mojim kreditom ćini 1/3 moje plaće. Međutim, vjerovnik kod kojeg imam obaveze kao jamac, sudski je ishodio blokadu mog tekućeg računa na koji primam ostatak plaće i tako sam potpuno ostao bez sredstava. Od poslodavca sam pismeno zatražio da mi ostatak plaće isplaćuje u gotovini, tj. "na ruke", ali on to odbija, te mi i dalje šalje plaću na blokirani tekući račun. Zna li netko ima li poslodavac pravo odbiti moj zahtjev ili da pitam drugačije: čini li poslodaac bilo kakav zakonski prekršaj, ako postupa po mom zahtjevu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivo ste shvatii. Ne radi se o tome. Ja govorim o ostatku netto plaće, nakon odbitka poreza i doprinosa. Po meni stvar je samo u "tehnici" isplate. Ostatak netto plaće, umjesto da šalje u banku na moj tekući račun, poslodavac isplaćuje meni "na ruke" na blagajni poduzeća. Razumijete ? Porezi i doprinosi su plaćeni, jer meni se uručuje obračun brutto plaće na kojem je to vidljivo. Ne vidim po kojem članu zakna posodavac ima obvezu slati plaću zaposlenika u banku na njegov tekući račun, ako ovaj to ne želi. Pazie, plaća je zaposlenikov novac koji je poslodavac dužan radniku i valjda je logično da zaposlenik odredi na koji način želi primiti svoje novce.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija