Jump to content

Sto je to vjerodostojno?


anonimno

Preporučene objave

Muci me jedna stvar.

 

Danas sam preuzeo ovrsni prijedlog u kojem stoji da trebam platiti ukupno 862,40 kuna (troskovi premjestanja vozila od 350kn - navodno sam bio krivo parkiran)

 

Da li je vjerodostojna isprava "izvadak iz otvorenih stavki" ako nije dokazan prometni prekrsaj radi kojeg je pauk sluzba premjestila vozilo?

 

Zanima me kako srociti prigovor.

Hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo se po sebi razumije za svakog čovjeka zdravog razuma da to nije vjerodostojno i ne može biti nigdje vjerodostojno, osim na hrvatskom sudu.

 

Na hrvatskom sudu je "vjerodostojno" sve što je došlo iz izvora koji je ovlašten da vodi tzv. "vjerodostojne isprave", a to su i ovi za parkiranje.

 

Potpuno se zaboravilo da "vjerodostojnost" nikako ne može garantirati financijski zainteresirana strana, da uspostavljanje, vođenje i održavanje tzv. "vjerodostojnih knjiga" - da bi one stvarno bile vjerodostojne - mora biti pod neutralnim nadzorom itd. itd.

 

Osobno sam žrtva postupanja u kojem je sud stavio izvan snage izvadak iz zemljišnih knjiga kao dokaz vlasništva, i postupak proveo na temelju "vjerodostojnog" dokumenta o vlasništvu koji sadrži podatke o vlasništvu koje je ovrhovoditelj naprosto izmislio, i takve ih stavio u svoje ""vjerodostojne knjige"".

 

Ovdje se radi o tome da je neučinkovitost hrvatskog sudstva "riješena" tako da su u ovršnim postupcima stavljene izvan snage najelementarnije pravne norme, kako bi se mehanički ubrzali ovršni postupci i tako prikrili pravi problemi u sudstvu i zakonodavstvu.

 

Zaboravili su samo da će količina nepravde koju tako proizvode prije ili kasnije dostići kritičnu masu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija