Jump to content

Općina ne reagira na prigovor za komunalnu naknadu


s1979

Preporučene objave

Pozdrav,

sitacija je sljedeća:

Krajem 2020. dobili smo rješenje o komunalnoj naknadi za iduću 2021. godinu u kojem je navedena dva i pol puta veća površina stambenog prostora od onog koji je bio godinama prije. Prvo smo tražili telefonsko objašnjenje, a objašnjenje je bilo da su radili revidiranje stambenih površina i to na temelju avio snimaka objekata te su temeljem toga procjenjivali površinu. U našem slučaju je ta njihova procijenjena površina značajno veća od stvarne te smo napisali prigovor, i to e-mailom ali i osobno uručenim papirnatim prigovorom za kojeg su nam dali i urudžbeni broj (da imamo i taj dokaz). Sve to je odrađeno u roku od 30 dana od primirka rješenja, kako je i navedeno u rješenju. Od tada do sada smo u nekoliko navrata što telefonski, mailom ili osobno u Općini tražili informaciju što je sa tim prigovorom i kada će biti riješeno te je uvijek bio odgovor "biti će", "zvat ćemo vas pa ćemo doći izmjeriti" i sl. no još uvijek se ništa nije desilo. Jedan od izgovora je i "kolegica je na dužem bolovanju pa kada se vrati sa bolovanja..." !??

Nisu poslali niti uplatnice (što inače šalju) za 2021. godinu (iako na rješenju u principu piše koji iznos i na koji IBAN treba uplatiti. Nisu ništa još poslali niti za 2022.  Što nam je dalje činiti a da nam u nekom trenutku ne pošalju dugovanja sa kamatama ili pak provedu ovrhu?

Ovih dana su počeli pak svima slati uplatnice za dugovanja (za ovaj objekt nam još nije stiglo, ali moglo bi), apsurdno, uopće ne piše za koji vremenski period je dug, čak ne piše niti za koji objekt, jednostavno su poslali ljudima uplatnice da na dan 31.12.2021. imaju evidentiran dug od xxxx kn, iznosi se kreću u razini cijelogodišnje ili višegodišnjih obveza, kako kome. Nije mi jasno kako mogu slati takve uplatnice ako se ne zna za koji period i objekt je dug i kako uopće sada postupiti u toj situaciji?

 

uređeno: od s1979
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • s1979 je promijenio naziv u Općina ne reagira na prigovor za komunalnu naknadu

To ce nas pretpostavljam kostati novaca odvjetnika a i vremena, a u biti jos nemamo nikakvu stetu jer uplatnice jos nisu stigle, a niti opomene ili slicno. Da li je bolje ipak cekati pa tuziti tek kad i ako dodju veci racuni? Ima li kakvo tijelo kojem ih se po tom pitanju moze prijaviti pa da oni sami ustanove nepravilnosti i prisile ih da rade svoj posao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija