Jump to content

Izvanredni otkaz od strane radnika zbog neisplate plaća


milova89

Preporučene objave

Postovani, obracam Vam se u ime clana obitelji, tete koja radi u jednoj poznatoj brodograđevnoj firmi u Splitu, u kojoj još nije isplaćena plaća za veljaču. Teta ima 61 godinu, 40 godina neprekidnog radnog staža u istoj firmi, te je nažalost došlo vrijeme da je racun firme pod blokadom i da plaće kasne. Neki od njenih kolega su iskoristile pravo davanja izvanrednog otkaza poslodavcu zbog grubog kršenja uvjeta zakona o radu to jest neisplate plaće, i time su ostvarili pravo naknade sa HZZ-a. Buduci da u zakonu piše da je zahtjev za izvanredni otkaz potrebno uručiti najviše 15 dana od događaja grubog kršenja uvjeta, kada bi po Vama to trebalo napraviti, budući da je 15 dana od roka isplate plaće za Veljaču vec odavno proslo... Također, koja prava će teta imati na birou do stjecanja uvjeta na punu mirovinu, ima li kakvu zaštitu, u kojem postotku u odnosu na plaću će joj biti mjesečne isplate kroz taj period do mirovine?

Eto molim Vas tih par odgovora, kao i Vaš savjet što je najbolje napraviti kad zaglavite u ovakvu naizgled bezizlaznu situaciju.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija