Jump to content

Oštećenje privatne parcele


Saritos

Preporučene objave

Poštovani.

Izvlačim iz svoje šume trupce šumskom vlakom koja je katastarski i gruntovno ucrtana, ali je zbog širine radnog stroja ( kipaža) na jednom djelu javnog puta u blagom zavoju došlo do širenja puta odnosno manjeg oštećenja privatne parcele u vidu što je stroj otkinuo dio zemlje i tom prilikom srušio 2 manja stabla promjera 0,20 cm. Budući je na toj parceli više suvlasnika neke sam o navedenom izvijestio o nadoknadi štete dok  jedan od tih suvlasnika sada odmah traži da mu se šteta odmah podmiri ucijenivši me za najmanje 1000 eura dok je realna šteta možda 2000 kuna, te mi sada prijeti ukoliko mu novac ne dam prije, da će leći na put kako bi me spriječio u daljnjem izvlačenju trupaca. Nadalje napominjem da sam štetu spreman nadoknaditi ali nakon izvlačenja, te me sada zanima što mi je činiti ako se ta osoba legne na put te mi spriječi izvlačenje trupaca. Isto tako me zanima kome da se obratim da mi realno procijeni nastalu štetu koja će biti počinjena, te ukoliko se suvlasnici ne će složiti oko nadoknade koji je daljnji postupak.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledajte cjenik glavnih šumskih proizvoda od Hrvatskih šuma, pa ćete i sami moći procijeniti koliko je realan odštetni zahtjev od tisuću eura. Nije mi jasno to s promjerom stabla od 0,20 cm, ali nije li možda najjednostavnije da kupite dvije sadnice pa ih sami posadite? Ma posadite ih deset ako treba, samo da se riješite zla. Uz malo ravnanja zemlje, svako iole normalno ljudsko biće bi bilo zadovoljno. Desilo mi se nešto slično u voćnjaku, kad je podivljala vatra kod susjeda koji je spaljivao otpad pa je prešla na moje. Ako su ljudi normalni, lako se to riješi, i bez novca. Ovdje je izgleda veliki naglasak na AKO. Procjena štete bi u Vašem slučaju išla na količinu uništene drvne mase, a uz naveden promjer stabla ( to je maksimalno promjer sadnice u rasadniku), ne vidim kako se može raditi o tisuću eura. Da ste uništili dvije voćke, koštalo bi Vas 40 eura po glavi, po jednoj procjeni sudskog vještaka, ali to je bilo u slučaju izvlaštenja zbog gradnje prometnice. Vi biste izvršili povrat u prvobitno stanje o vlastitom trošku, u cijelosti. Još Vam samo onda ostaje problem luđaka koji je spreman leći pred traktor. Policija će znati najbolje procijeniti ako ćete je baš morati pozvati da ga maknu s javnog puta. Možda mu pronađu primjereniji ležaj u ludnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija