Jump to content

Ukidanje vozačke dozvole


Connork

Preporučene objave

Pozdrav

Kao mladi vozač skupio sam 9 bodova i dobio rješenje o ukidanju vozačke dozvole. Vožnja brzinom  većom od 50 km/h u naselju (6 bodova) i prebrza vožnjom između 30 i 50 km/h u naselju(3 bodova) su bodovi prikupljeni vozeći osobni auto.

Pravo na žalbu nemam, ali mogu otvoriti sudski spor na sudu kroz 30 dana u Osijeku, te imam 8 dana da predam vozačku dozvolu u PP.

Inače znam koliko je jasan ZSCP, ali vjerujem da imam šanse na sporu glede moje situacije.

Profesionalni sam vozač C+E kategorije te već 3 godine radim u međunarodnom prijevozu po cijeloj europi.

Za te kategorije i taj posao sam pohađao srednju školu, te su svi moji prometni prekršaji ovdje u HR vezani za osobni auto, također svi za brzinu, osim 1 kazne za pojas i dječju sjedalicu.

Doma imam majku i maloljetnog brata i sestru, te sam trenutno jedini zaposleni i jedini izvor prihoda (pored majčine alimentacije za 1 dijete),a prije moje punoljetnosti, odnosno zaposlenja, bili smo socijalni slučaj, primali smo novčanu socijalnu skrb od centra skoro nekih 10 godina, jer je otac poginuo i od tada je majka postala samohrana,tako da sam ja svojim poslom preuzeo brigu za obitelj na sebe.

Ovim ukidanjem mi apsolutno oduzimaju posao i nanose veliku štetu, ostaje mi Kod 95 (škola za profesionalne vozače teretnih vozila), ali baš ništa ne znači bez potrebnih kategorija vozila.

Nadam se da bi sudac nekako mogao preinačiti ovu odluku, da barem mogu voziti kamion zbog posla, iako mi je i uveliko potrebna vozačka i za auto zbog posla udaljenog 100km, ali naravno pored trenutne situacije pristao bih i na to da samo zadržim vozačku za kamion. Mislim da je svatko pa i sudac svjestan da su plaće u ovoj branši posla mnogo iznad HR prosjeka, i da me ovo stavlja u jako gadnu situaciju.

Nadam se da uz dobrog odvjetnika mogu učiniti nešto pozitivno glede toga slučaja, trenutno ni novac nije problem, bitno je da se to izvuče.

Dobrodošli su savjeti,mišljenja i svakako preporuke ozbiljnog i predanog odvjetnika.

Hvala !

 

 

 

uređeno: od Connork
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , Connork je napisao:

 

Pravo na žalbu nemam, ali mogu otvoriti sudski spor na sudu kroz 30 dana u Osijeku, te imam 8 dana da predam vozačku dozvolu u PP.

Inače znam koliko je jasan ZSCP, ali vjerujem da imam šanse na sporu glede moje situacije.

Taj spor nije vezan za kaznu tj.ukidanje vozačke nego za to da li je je MUP donio ispravno i zakonito rješenje odnosno da li je ispravno "zbrojio" bodove i na osnovnu njih donio rješenje sukladno ZSPC-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, u slučaju eventualnog spora sud bi gledao samo formalni dio koji se tiče bodova, tj. jesu li pravilno upisani i zbrojeni. U principu je riječ o tehničkoj stvari i tužbom ništa ne bi dobio, a ovi argumenti su mogli eventualno biti uzeti u obzir ranije na prekršajnom sudu, ali za to je sada kasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija