Jump to content

Ugovor o uzdržavanju


Marija1601

Preporučene objave

Pozdrav, ljubazno molim za savjet.

Moja majka je uzdržavateljica susjedi, živi preko puta mame, ugovor o doživotnom uzdržavanju ovjeren, odnosi traju po ugovoru 6 godina, a prije toga isto brižni odnosi, ali bez ugovora. Primateljica uzdržavanja, susjeda,  je nedavno upoznala mladog muškarca i otišla kod odvjetnika koji se sastavljao Ugovor i rekla da su se ona i moja majka dogovorile za Sporazumni raskid. Odvjetnik je nazvao moju majku i pitao je o tome, mama je rekla da ne zna ništa o tome, kako i ne zna. Jučer je susjeda poslala majci poruku da joj nije dobro i da treba u bolnicu, mama je pogledala poruku nakon 13 minuta i zvala ju je, susjeda se nije javila i dobila je dogovor preko poruke da su je drugi odvezli u bolnicu, jer se ona nije javila na poruku. Nakon toga je susjeda isključila telefon. Doma je nije bilo, mama je išla u dvije bolnice i ostale bolnice  zvala, u niti jednu susjeda nije bila zavedena. Kasnije ju je mama vidjela u kući, normalno je funkcionirala. Mobitel je isključila i mama nije htjela ulaziti u njenu kuću bez najave nakon svega, a vidjela je da je dobro. Majka mi ne zna što da radi, ovakav način ne ostavlja mogućnost za održavanje odnosa, a i vidi da se susjeda okrenula protiv nje, pretpostavlja iz razloga veze u koju je ušla i pretpostavlja da je se želi riješiti radi toga da makne uknjiženu imovinu sa moje mame. Mama mi je baš potonula, jer je i voli i ne želi da susjeda strada pošto ima vezu sa 30 godina mlađim čovjekom. Susjeda ima 75 godina, radno je sposobna i relativno dobrog zdravlja. Skroz čudna situacija, mama ne može ništa, ako susjeda ne želi više ništa sa njom. Sve godine su otišle za nju u vjetar i sumnja da će se odnos popraviti. S druge strane mama mi veli ako nastrada i ako susjeda ostane bez ičega, ona joj neće moći okrenuti leđa. Mama može dati sporazumni raskid  ili čekati da susjeda pokrene sudski postupak i dokazivanje ništavnosti ugovora. To će trajati, a mama je brinula i brine. Ne zna što joj je činiti, s obzirom da postaje očigledno da je susjeda više ne želi u životu iz drugih razloga. Nisu se posvađale i slično. Mami je susjeda bila dio obitelji i obratno.  Hvala puno ako netko ima savjet ili slično iskustvo kako dalje?.Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravno, čekati da susjeda pokrene postupak radi raskida, o ništetnosti nema riječi (moraju biti ispunjene neke pretpostavke, iz ovog proizlazi da ih nema), a i jer je Vaša majka ipak godinama pružala pomoć susjedi. Kada dođe do postupka tražiti da susjeda majci nadoknadi (financijski) svu pruženu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Ugovor o uzdržavanju

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija