Jump to content

zahtjev za otkupom državnog stana


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć. Situacija je sljedeća: Moja obitelj živi u državnom stanu (stan je prije par godina iz gradskog prešao u državno vlasništvo, a prije toga je cijela zgrada vraćena pravoj vlasnici od koje je otkupljena...denacionalizacija).

 

Dakle mi od 1998. svi imamo osobne s adresom tog stana, ušli smo u njega jer je bio prazan, tj. prije je stanarsko pravo imao jedan naš rođak...

 

e sad je stan (od 25 metara kvadratnih) u vlasništvu države koja od nas zahtjeva naravno da se iselimo i da platimo nekih 20.000 kuna retrogradno za najam tog istog stana za period od kad je stan u vlasništvu države.

 

Slučaj je trenutno na sudu, odvjetnik nam je predložio da zatražimo otkup stana, odnosno podnesemo zahtjev za otkup u središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom, tamo su nam pak rekli da stan ne možemo otkupiti dok je slučaj na sudu, a i kad sud donese odluku, prodaja se obavlja putem javne dražbe. Moje pitanje je ima li moja obitelj uopće bilo kakvo pravo tražiti otkup stana? Znači li išta to što već skoro 9 godina živimo u njemu? I kako da zapravo podnesemo zahtjev za otkupom?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija