Jump to content

Pogrešan smjer i zaobilaženje policajca


Marko876

Preporučene objave

Situacija je takva da sam vozio u mjestu na kojem ne vozim često i išao sam prema kružnom toku na kojem me google maps navodio da skrenem desno, no na cesti na ulazu u ulicu je bio postavljen onaj znak zabrane ulaska (bijeli krug s crvenim obrubom) jer su vjerojatno bile pripreme za neke radove. No ispred mene je bilo desetak auti i svi su bez krzmanja ušli u tu ulicu preko suprotne trake na kojoj nije stajao taj znak. Pa sam bedasto i ja tako napravio, jer, budala, kud svi tud i malo Mujo, misleći da lokalna ekipa valjda zna da još nisu počeli radovi pa prolaze.

No onda je na kraju ceste bio policajac koji je legitimirao aute, pa se stvorio red. To jest, nas desetak je čekalo na legitimiranje. Vidjevši to, ja sam naprosto iz reda skrenuo u prvo dvorište kuće i na rikverc se okrenuo i otišao natrag prema kružnom. Sad prvo pitanje je jesam li to smio napraviti, to jest jesam li bio dužan čekati da me se legitimira. S jedne strane si mislim da policajac nije ništa nikome pokazao da se mora čekati čekati ili nam dao znak da nas je zaustavio, već se samo bavio s prvim vozačem s kojim je pričao, a ostali auti su se samo nagruvali u redu i čekali, a s druge strane svima je jasno da smo napravili prekršaj i logično je da nas se legitimira. Pa me samo zanima bi li se to moglo tumačiti kao bježanje?

A drugo pitanje je koja je očekivana kazna za prekršaj, pretpostavljam pogrešnog smjera, ako je policajac zapisao moju registraciju (što je vrlo lako mogao ako je htio) i koji je najbolji način da tome pristupim kada dođe upit o vozaču i onda kazna.

Unaprijed hvala na pomoći i odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija