Jump to content

Legalizacija objekta koji ne postoji


Browneyedgirl

Preporučene objave

Prije par dana dobili smo rješenje (svibanj 2022.) o legalizaciji objekta (garaže) izgrađene 80-ih godina veličine 50 metara kvadratnih u Zagrebu. Objekt je srušen 2017.godine i na tom mjestu je napravljena zgrada. Za zgradu su plaćeni svi doprinosi i sve je napravljeno legalno. Zanima me trebamo li plaćati legalizaciju objekta koji već godinama ne postoji? Radi se o prilično velikom iznosu od 13.000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo,

vi ste dobili rješenje o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade ? Ili vam je izdano rješenje o izvedenom stanju, pa ste dobili rješenja o komunalnom i vodnom doprinosu? 

Ako ste dobili rješenje o naknadi, onda bi trebali obustaviti postupak donošenja rješenja o izvedenom stanju pa će samim time rješenje o naknadi biti oglašeno ništavim. Ako je tako, obratite se Upravnom tijelu gdje ste podnijeli zahjtev i usmeno izjavite na zapisnik da odustajete od svog zahtjeva, jer zgrada više ne postoji pa samim time niti pretpostavke za vođenje postupka. 

 

Ukoliko je u drugom slučaju izdano rješenje o izvedenom stanju, trebali bi poništiti isto. Na osnovu poništenog rješenja o izv. stanju, obustaviti rješenja o komunalnom i vodnom doprinosu. Ne vidim drugog načina. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija