Jump to content

suvlasnička prava u zgradi?


samsvojmajstor1

Preporučene objave

Pozdrav,molim ako mi može netko objasnit ili uputit šta da se napravi sa problemima s kojima se suočavamo. Suvlasnici smo u stambenoj zgradi koja ima 14 stanova i 2 poslovna prostora od kojih je jedan stan gradski a oba dva poslovna prostora pripadaju istom vlasniku. Imamo radove na zgradi o kojima nemožemo doć do bilo kakvih informacija,jedino što znamo koliko radovi koštaju,a kada smo tražili detaljno objašnjenje radova i zapisnik nismo ga dobili niti od predstavnika niti od upravitelja zgrade koji ne daje konkretnu informaciju i prebacuje na predstavnika koji isto tako nedaje konkretnu informaciju nego piše preko neslužbenih kanala kako oni imaju nadpolovičnu večinu.Međutim ostatak suvlasnika smatra kako oni time što rade čine štetu cijelokupno suvlasničkom udjelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inzistirajte na dostavi dokumentacije. Odmah! Evo kako je bilo kod nas. Izvedeni su radovi na krovu i terasi, bez pristanka svih suvlasnika. Terasa je nakon prve jače kiše procurila nama u stan, što su munjevito pokrpali, samo da ne njuškamo. Nakon pet godina dolazi jedna malo jača zima, i ja konačno saznajem od mog najdražeg stvorenja da s prostorijom ispod terase nešto ne štima jer je u njoj izrazito hladno te godine,  a prijašnjih je po ljeti bilo toplije nego obično. No, što ćete. Ovce smo pa trpimo. Tada moja malenkost blago podivlja i počne pisati upite i prijetiti prijavama. Velikodušno nam iz gradskog stambeno komunalnog odgovaraju da su radovi na terasi izvedeni u suprotnosti s građevinskom dozvolom jer nije ugrađena termoizolacija ( kao nisu je pronašli), a pristanak svih suvlasnika nije bio potreban jer se radilo o hitnim radovima pošto je ta terasa curila, i to baš u stan predstavnika stanara. Geodetskim preklapanjem etaža ustanovljavamo da se njegov stan ne nalazi ispod terase i da nam lažu. Nakon pet godina je bilo prekasno za bilo što poduzeti. Sad nas uvjeravaju da damo svoj potpis za energetski poboljšanu fasadu, ali mimo sufinanciranja od strane EU. Pri tome će na terasu biti konačno ugrađena i termoizolacija. Navodno. I to sve bez ikakvog nadzora, odnosno onog istog otprije 10 godina. Da im vjerujemo? Znači, opet bi se ponovila ista priča, ali ovaj put uz naš pristanak. Više nismo naivni, sada znamo da imamo posla s mafijom. Bojim se da imate i Vi. Radi se o popriličnom izostanku transparentnosti što prema Tranparency internationalu ozbiljno ukazuje na korupciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija