Jump to content

odricanje od nasljedstva-podigao sam mirovinu nakon smrti


Kovin

Preporučene objave

Mama je umrla i ostavila dugove prema bankama. Namjera je meni i sestri odreći se nasljedstva kako ne bi morali plaćati zaostale dugove. Čini mi se kao problem to što sam kao njen opunomoćenik na zaštićenom računu podignuo zadnju mirovinu jedan dan nakon što sam saznao da je umrla? Ostavinska rasprava još nije održana.

Da li se zbog toga na ostavinskoj raspravi ne mogu odreći nasljedstva? (pročitao sam na jednom portalu da se nasljednik koji je raspolagao pokojnikovom imovinom nasljedstva više ne može odreći?)
Da li da uopće kažem da sam mogao raspolagati njenom penzijom koju sam podizao jer ona nije baš bila pokretna. Ja sam joj od te penzije plaćao račune, kupovao hranu i ostatak gotovine ostavljao u stanu jer je živila u Zagrebu, a ja živim u Rijeci.
Da li bi pomoglo da vratim tu njenu zadnju penziju na račun, ako je uopće više moguće?

Mama od imovine ima eventualno jednu šumovitu parcelu kao nasljedstvo od njene majke (nismo upoznati, ali recimo da je moguće).
U slučaju da se ne mogu odreći nasljedstva, evo čitam da ne bi trebao dugovati više od vrijednosti njene imovine?! Da li to znači da bi trebao nadomjestiti vrijednost zadnje penzije + vrijednost tog zemljišta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija