Jump to content

zelena površina koja to nije i ovrha


anonimno

Preporučene objave

Parkirala sam auto ispred kuće.Dok sam bila na poslu digli su mi auto pod optužbom da je parkiran na zelenoj površini koja to zaista nije.

Površina je betonirana i odjeljena rubnikom,skroz je zapuštena i neuređena i na njoj se odlaže smeče.

Daklem smatram da to nikako nemože biti zelena površina i da je kazna potpuno izmišljena.

U zakonskom roku sam poslala žalbu komunalnom redarstvu i to preporučeno pismo s povratnicom.

Dobila sam potvrdu o primitku pošiljke,ali odgovor ili riješenje na prigovor nikada.

Sada mi je stiglo rješenje o ovrsi,780 kn.

Sada ću opet pokušati napisati prigovor.

Čini se da ni javni bilježnik nije dobio ni moj prigovor,a ni odgovor jer ga nije ni bilo,nago je samo potpisao meni ovrhu...

Što mi je činiti?Zaista nisam kriva i ne želim plaćati toliku kaznu da si Zarebparking uzima novce.

Ćak sam i fotografije poslala u prigovoru jer se stvarno vidi da to nije zelena površina.Dan danas ljudi tamo parkiraju aute...

Bit ću zahvalna na bilokakvoj pomoći.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost "zasluge" za učinkovit rad ZGParkinga idu na adresu zagrebačkog gradskog poglavarstva i gradonačelnika Banditosa te njihove odluke da sa svih površina u gradu Zagrebu koje nisu iscrtane kao parkirne komunalni redar ima pravo dati nalog ZG.parkingu (u praksi zapravo oni sami biraju a komunalni samo potvrđuje njihov ulov) da uklone auto, a neovisno jesu li zelen, šljunčanee ili betonske ili asfaltirane

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj tako pa nije naš gradonačelnik takav...

Sve odluke imaju uporište u Zakonu.

 

ODLUKA O KOMUNALNOM REDU 12/2005 - Službeni glasnik br.20/05

 

4. PARKIRANJE I ZAUSTAVLJANJE VOZILA NA JAVNOPROMETNIM POVRŠINAMA

 

 

 

Članak 112.

 

 

 

Na području se Grada javnoprometne površine koriste za zaustavljanje i parkiranje vozila u skladu s ovom odlukom i postavljenom prometnom signalizacijom.

 

Na području Grada zabranjeno je za zaustavljanje i parkiranje vozila koristiti nogostup koji nije označen prometnom signalizacijom kao javno parkiralište.

 

Na javnim se površinama ne smiju ostavljati vozila koja se ne upotrebljavaju u prometu zbog dotrajalosti (oštećena u sudaru, neregistrirana, neispravna i slično).

 

 

 

Članak 152.

 

Komunalni redar naložit će uklanjanje i premještanje vozila parkiranog na javnoj zelenoj površini preko fizičke ili pravne osobe kojoj je to Grad povjerio, a na trošak vlasnika vozila.

 

Komunalni redar naložit će uklanjanje i premještanje vozila koje onemogućuje pristup vozilu za otpad do mjesta na kojem se nalaze posude za otpad, preko fizičke ili pravne osobe kojoj je to Grad povjerio, a na trošak vlasnika.

 

Komunalni redar naložit će uklanjanje vozila parkiranog na nogostupima iz članka 112. stavka 3. ove odluke i premještanje na za to određeno mjesto, preko fizičke ili pravne osobe kojoj je to Grad povjerio, a na trošak vlasnika vozila.

 

 

... a gradski izbori nisu još na vidiku

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali ovo nije niti nogostup ni zelena površina niti je auto dotrajao da sam ga ja ostavila da trune tamo.Nažalost neznam ima li mogućnosti da Vam pošaljem fotografije da vidite o čemu se zaista radi.Stvarno ne izbjegavam plaćanje nečega bez razloga nego zaista nisam kriva.Ako je to zelena površina koji je to komunalni redar odredio da se ovdje odlaže smeče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nisam spominjala autobus,ali zanimljivo ovdje se baš i nalazi autobusna stanica koja navodno funkcionira i bez dozvole,a spomenuta površina ćak nije ni nogostup,barem tu pješaci nikada ne hodaju.Nalazi se odvojeno od autobusne stanice no to i nije važno jer u mojoj kazni piše baš "javna zelena površina" tako da se ove druge stavke mene zapravo i ne dotiču.Ma toliko je glupo da mi je baš zbog toga i suludo plaćati 800 kn.Ja sam svoj prigovor ipak napisala i odnjela ga kod bilježnika,pa će to oni slati na sud.Da barem negdje izrazim svoje mišljenje.Znamo svi da nam novac žele uzeti i kada netreba.Ne?

A i što je sa pravima stanara?Radi se o stambenoj zgradi gje bi trebala barem prema GUP-u stanarima biti osigurana parkirna mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija