Jump to content

Suvlasništvo u j.d.o.o.


fjasarev61

Preporučene objave

Poštovani,

Ja i prijatelj otvorili smo 2015. godine poduzeće  j.d.o.o. kao suvlasnici u 1/2 dijela. Prijatelj je bio član uprave sve do 2018. godine kada se on briše na trgovačkom sudu kao član uprave i upisuje se njegova žena. Prije nekoliko mjeseci prijatelj je iznenada umro. Nakon ostavinske rasprave suvlasništvo preuzima njegova žena. Ovih dana napravili smo kod javnog bilježnika ( a sada je na trgovačkom sudu) prijenos vlasništva na mene tako bih ja sada bio 100%-tni vlasnik i član uprave. Tijekom 2016, 2017, 2021 i 2022 godine ostali su neki neuplaćeni porez i doprinosi na plaću jer nije bilo sredstva za uplatu.Plaćali smo naknadno kako smo stigli, ali ima još neuplaćenih. Njegova žena je bez da se savjetovala sa mnom pokrenula obiteljsku mirovinu. U petak sam dobio Iz mirovinskog obavijest za dostavu MPP-1 obrasca. Možete mi reći što ću morati napraviti budući da još ima nepodmirenih poreza i doprinosa? Pretpostavljam da bez uplate neće moći dobiti mirovinu, a firma nije u mogućnosti uplatiti sve zaostatke..

Unaprijed zahvaljujem.

Alen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje bi bilo da otiđete do svog poreznog referenta i da s njime dogovorite obročnu otplatu tih dugova jer na taj način sprječavate da vam nastaju kamate po tim dugovima. Druga stvar, najbolje vam je da si samo plaćate doprinose po plaći, bez obaveze isplate plaće kad vam je to preveliki teret za podnijeti. 

Makar iskreno, najbolje vam je sad kad ste vlasnik 1/1 naći negdje posao, dić kredit i otplatit te dugove te zatvorit firmu i poslovat preko paušalnog obrta jer je očito da vam pravni oblik ne odgovara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija