Jump to content

Viđanje djeteta u terminima


Jedandvatri123

Preporučene objave

Pozdrav imam pitanje vezano uz viđanje maloljetnog djeteta. Dogovorili smo se u centru za socijalnu skrb da će dijete živjeti kod jednog roditelja, a drugi roditelj će moći viđati dijete ili uzeti k sebi u dogovorenim terminima. Mene sad zanima da li roditelj koji ne živi s djetetom i ima termine, mora li on obavezno u tom vremenu biti s djetetom. Primjerice dogovoreno je da je dijete, između ostalog, svaku srijedu s s roditeljom od 9-18h, znači li to da je roditelj dužan biti svo to vrijeme s djetetom ili mu je to vrijeme samo garancija da može biti s njim, a da ga dođe vidjeti kad može u tom razmaku? Također, da li se roditelj koji živi s djetetom može pozvati na to da je dogovoreno da je on svaku srijedu s njim, a ukoliko on ne dođe znači li to da taj roditelj ne poštuje termin dogovoren u czss. Ukratko da li je dogovoreno vrijeme u czss samo garanacija roditelju koji ima pravo na to dogovoreno vrijeme ili se on mora strogo držati i iskoristiti to vrijeme u potpunosti, to jest može li se roditelj koji živi s djetetom pozvati na kršenje dogovora ukoliko drugi roditelj ne dođe na termin. Tko ima tu veću pravo ako su termini dogovoreni, roditelj koji živi s djetetom mora dopustiti viđanje u dogovorenom terminu to znam, a da li roditelj koji viđa dijete i ima pravo na termine mora li on svaki iskoristiti do kroz svo vrijeme ili svaki put? Molim ozbiljne odgovore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje me čisto načelno zanima, ne mogu komentirati iz osobnog iskustva jer sam iskoristio baš svaku mogućnost da budem sa svojim djetetom. Taman to bila i jedna minuta. Naravno, možete zamisliti da je u puno godina bilo puno puta situacija koje su bile nepovoljne, no da bih ipak ostvario 100% pa i više od toga, odrekao sam se godinama doslovno svega što čovjek uopće može zamisliti te zanemario sve ostalo, samo da budem s djetetom. Zbog djeteta. Treba me, i to iz puno razloga...

Dakle, koliko sam shvatio iz dosadašnjeg pravnog i inog iskustva, dodijeljeno tj. definirano vrijeme služi kao zaštitno jamstvo kako roditelju koji ne živi s djetetom tako i djetetu (!) da će moći ostvarivati međusobne osobne odnose. Misliim da ti termini, iako je to naravno poželjno za dijete, ne moraju biti 100% iskorišteni od strane roditelja koji ne živi s djetetom. Mogu biti. Ali i ne moraju.

Pitanje je:

a) je li roditelj svjesno iz nekog (opravdanog ili neopravdanog) razloga ne želi iskoristiti to definirano vrijeme.

b)  ili dotični roditelj zbog nekog razloga (ili više njih) nije u mogućnosti u cjelosti iskoristiti to vrijeme. Iako bi to načelno želio/željela.


Ako je odgovor a), onda nešto u samom dogovoru ili u njegovom nastanku (nemetnuto, pod pritiskom, nerealna procjena i sl.) nije dobro utanačeno.

Ako je odgovor b), onda je na roditeljima da u svrhu dobrobiti djeteta dogovaraju kako i kada će oganizirati iznimke.

Iz uvodnog izlaganja se ne može zaključivati o razlozima, niti je vidljivo bilo što drugo u smislu tko pita, zašto pita i koja je uopće Vaša pozicija kao roditelja. Vjerojatno ste to namjerno tako sročili, ali to otežava komentiranje i davanje odgovora.

 







 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija