Jump to content

Promjena vlasništva u firmi


ivanbakaric123

Preporučene objave

Poštovani,

nakon smrti vlasnika firme i provedene ostavine firma je dobila 5 novih nasljednika. Zanima me koji je sada postupak da se upiše to u trgovački sud i koji je najbrži postupak da se sprovede likvidacija.

Nakon provedene ostavine i kada je ostavina postala pravovaljana možete mi pojasniti koje korake sada moramo poduzeti (dali idemo sada samo s ostavinom u trgovački sud) da se upišemo i imenujemo novog direktora (firma ima direktora ali bi mi postavili novoga pošto direktor ima uvijete za mirovinu dok se firma ne likvidira).

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na sve navedeno najbolje je rješavat sve odjednom da uštedite na bilježničkim troškovima, osim naravno ako vam to ne predstavlja nikakav problem. Jedini problem što ne znam može li se to riješiti dok nisu vlasnici upisani kao vlasnici.

1) Nasljednici trebaju ići kod bilježnika s rješenjem o nasljeđivanju kod bilježnika da on složi prijedlog za promjenu vlasnika u sudskom registru i da to pošalje na TS da se to provede.

2) Najbrži postupak bi bio zatvaranje poduzeća bez likvidacije. Vlasnici trebaju donijeti s porezne potvrdu kod bilježnika da firma nije dužna državi, odlučiti kod koga idu poslovne knjige na čuvanje, potpisati izjavu da garantiraju svojom imovinom dvije godine za eventualne dugove koji mogu iskočiti te odluku o zatvaranju firme po skraćenom postupku (to sastavi bilježnik). 

3) Najbolje bi bilo rješavat odmah kod bilježnika novog direktora, ali ne znam hoće li se to moći dok se ne upišu novi vlasnici pa vam preporučam da nazovete bilježnika i vidite s njim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija