Jump to content

Kupnja novog vozila u ovlastenom salonu


gdam

Preporučene objave

Da bi dobio novo vozilo marke Renault u ovlastenom salonu , prvo sam zatrazio ponudu 19.11.2021 s kojom sam usao u red za dobivanje broja Šasije (za cjelu HR isto)  10.1.2022 dobijam broj šasije ujedno i racun za novo vozilo za kojeg uplacujem kaparu..U ugovoru rok isporuke kraj4 pocetak 5mj, bili smo upuceni da je moguce kasnjenje isporuke zbog covid situacije i kasnjenje djelova...  Do dan danas jos neznamo dali je vozilo uopste proizvedeno a kamoli kad ce se isporuciti,,  zovemo tel. saljemo e.mail ili idemo direktno u poslovnicu salona Renault, ovi nemaju pojima jer nemaju uvid u pracenje novog vozila u Tvornici  zbog mjenjanja  glavnog uvoznika  Nissan Renault Hr kojeg je kupio Grandautomative.. Od 7,2022 dobjamo informacije da jedan tjedan auto dolazi drugi tjedan da je datum prebacen tako u krug zadnja 4mj.. Niko nezna nista o autu ni jedan pozitivan odgovor od glavnog uvoznika Renault ili od ovlastenog Salona.U meduvremenu na nasu ugovorenu cjenu od 10.1.2022, cjena auta je porasla za 35000kn,, A u Sloveniji tih problema nema bili u salonu Renault uvoznika svi automobili naruceni od prosle godine i 1,2mj ove,, isporuceni do 8.2022,,, na lageru 50kom za momentalnu prodaju Renault Megan itd..A u HR,cjelu godinu nula bodova,,   Molio bih neki savjet kako postupiti dalje

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U općim uvjetima prodaje vozila imate odredbu o tome. Ne mogu se pozivati na višu silu koja se nije mogla predvidjeti  jer ste sami naveli kako je mogućnost kašnjenja u isporuci predviđena i napomenuta kod sklapanja ugovora ali ne i unesena u ugovor. Jedino što ste obavezni ako je tako navedeno u uvjetima je dati im kraći dodatni rok za isporuku. Ako je u pitanju bio avans onda vam vraćaju sve uplaćeno sa kamatom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci cekam duplo duze od roka isporuke po ugovoru,,po ugovoru duzni su mi isporuciti vozilo po staroj cjeni koja je 170000kn,, a nova cjena od 4.2022 je oko 195000kn..  Znaci sad ako odustanem ja sam u gubitku minimum 25do30000kn,,posto sam cekao na njih skoro 12mj,, a sve cjene su isle gore..Gdje sad cjenovno kupiti  takavo ili slicno vozilo u odnosu na cjene od prosle godine,sad ako odustanem..

A kako ja da  znam dali  trgovac mozda i radi na tome da ja kao kupac odustanem od vozila,,pa zato i odugovlace s isporukom da se predomislim,vozilo svakak dolazi u ovlasteni salon gdje je naruceno,,i poslje se normalno  prodaje po novoj cjeni  trgovca.To izlazi oko 50000kn za auto kucu,,cjena od prije i razlika poskupljenja.. 

uređeno: od Spitfire
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija