Jump to content

ma tko je tu lud?!!!!


fani

Preporučene objave

Pisala sam već na ovu istu temu: presuda i nepravomoćnost presude i zamislite: dobih konačno odgovor od suda preko odcjetnika: presuda nije pravomoćna jer nismo uspjeli uručiti presudu tuženiku (tati) a ne možemo mu uskratiti pravo na žalbu.. dakle for reminder: presuda je donešena u srpnju prošle godine, od tada je pokušana dostava na adresu iz presude Ć(tata ju je sam dao i odgovorno potvrdio sutkinji na ročištu da ga se na toj adresi može dobiti), pa je s te adrese presuda vraćana jer je "primatelj nepoznat" .pa je sud angažirao MUP da utvrde novu adresu na koju će dostavljati pismena, i s te adrese nitko nije preuzimao presudu.. pa sam ja platila sudsku dostavu pa je i tako pokušavano pa ćorak. da bi mi sada bilo rečeno da ću opet miorati platiti sudsku dostavu i mrtvohladno me se obavijestilo (kao da ja to ne znam već) da presuda nije pravomoćna jer ne uspjevaju uručiti pismeno drugoj strani. Za to vrijeme ne mogu nit prijaviti djecu da žive sa mnom (mup priznaje samo presudu s klauzulom pravomoćnosti naravno) a dijete mi sada polazi u školu a prijavljeno je da stanuje na našoj bivšioj bivšoj adresi u drugom dijelu grada i tu ga autizmom trpaju i u školu. Tata prima olakšice za djecu, alimentacju ne plaća, a ja ne mogu djecu prijaviti na poreznoim na sebe opet zbog istih razloga. Kao što ni u svojoj firmi nisam mogla dobiti noce za djecu za Božić jer je to isto dobio tata u svojoj firmi i nove potrošio na sebe... Do kada, kako???? Čitam Zakon o pp - sve ono što se tiče dostavljanja pismena od strane suda --pa od toga je cijela filozofija nastala. GDJE piše ako IGDJE piše koliko puta ili kroz koje razdoblje se pokušavaju dostaviti pismena drugoj strani da bi sud zaključio da treba presudu objaviti na oglasnoj ploči suda ???? Molim vas pomognite mi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogledaj malo članak 145 stavak 5. ZPP-a. Ako stranka ili njen zastupnik ne obavijeste sud o promjeni adrese, ako ju je promijenio a izgleda da je , pa se zbog toga dostava nije mogla uredno obaviti sud će odrediti da se d aljnje dostave u parnici obavljaju stavljanjem pismena na oglasnu ploču suda, sve dok stranka ili njen zastupnik ne obavijeste sud o novoj adresi.Istekom 8 dana od dana stavljanja pismena na oglasnu ploču dostava se smatra izvršenom. Užasno mi je kako sutkinja mrtva hladna prelazi preko toga. Piši prijedlog sudu na parnični broj predmeta i piši predsjedniku suda požurnicu ili tako nešto da požuri tu dostavu jer to je nečuveno da on prima i darove za djecu a ne daje ti ništa. Pa da vidiš kak će se pojaviti kad čuje da je prevomoćna presuda... ne odustaj.Osim toga nema što sud zaključiti lipo piše kad se presuda mora dostaviti a ja mislim da su u ovom slučaju sve pretpostavke davno ispunjene.

Ma piši predsjedniku suda i to naznači u podnesku lijepo stavi na dnu na pažnju - predsjedniku suda... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija