Jump to content

Dilema oko provizije agencije za nekretnine


ufana

Preporučene objave

Pozdrav svima,
ovdje gdje ja živim ponuda stanova gotovo je nikakva, a cijene astronomske.
Mjeseci traženja nisu urodili nikakvim plodom, sve ono što sam vidila zahtjeva potpune renovacije a već s takvim cijenama bila bi jedva na knap.
Nastavak priče je klasika: konačno mi se jedan oglas učinio interesantnim, a da bi stan uopće mogla pogledati morala sam potpisati taj neki nesretni zapisnik putem kojeg se u slučaju eventualne kupnje nekretnine obvezujem agenciji platiti 3% provizije + PDV.
Uglavnom ja sam na kraju zagrizla za stan, cijena je dakako itekako visoka ali nije astronomska. S budžetom sam tu negdje, fali mi nešto i to bih posudila plus još za porez na promet nekretnina, međutim situacija je takva da ako na to dodam još agencijsku proviziju s PDV-om onda mi čitava stvar postaje nemoguća misija i pada u vodu.
Vjerujem da bi se s vlasnikom mogao postići dogovor za kupoprodaju bez uplitanja agencije. Evo ispod postavljam sliku navedenog agencijskog zapisnika, dilema je sljedeća: ukoliko bi se stan kupio ne na moje već na ime supružnika, nekoga iz bliže obitelji ili daljeg rođaka, bi li tu i dalje bilo ikakvog temelja za nametanje agencijske provizije? Analizirajući navedeni zapisnik već sto puta duboko sam uvjerena da ne, ali nikad ne reci nikad i stoga se unaprijed zahvaljujem na vašim mišljenjima i savjetima.

provizija-5.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija