Jump to content

Ugovor o diobi bracne stecevine


the40

Preporučene objave

Imam nekoliko pitanja u vezi diobe bracne stecevine za koja trebam kvalificirani pravni savjet.

 

Supruga i ja vracamo se u RH, nemamo djece.  Vec smo sporazumno kod Javnog Biljeznika napravili ugovor o diobi bracne stecevine u kojem je za pravo na stan jednom bracnom drugu isplacena trzisna vrijednost polovice stana drugom bracnom drugu. 

 

Posto cemo barem u pocetku iza povratka u RH ici na razlicitim adresama a zelimo izbjeci rastavu, mi bi htjeli kod Javnog Biljeznika sporazumno napraviti ugovor o diobi nase gotovine, sto je u nasem slucaju jasno i logicno: imamo obadvoje racune u svoje ime u istoj banci u RH i polovica nase stecevine u gotovini je na jednom i na drugom racunu.  Dali je moguce da Javni Biljeznik da pravnu snagu za ovakav ugovor, naravno bez prava na kasniju izmjenu ili umjesto javnog biljeznika dioba nefiksne stecevine (gotovine) mora ici kroz proces rastave braka, sto bi mi htjeli izbjeci ako je moguce ne samo zbog traume vezane za taj proces nego i zbog toga sto bi gotovina morala biti zamrznuta u banci na ko zna koliko mjeseci.

 

Dali Javni Biljeznik mora biti iz mjesta gdje pocetna adresa supruge ili moja pocetna adresa ce biti ili mi to mozemo uraditi jednostavno skupa i potpisati npr. u Zagrebu; da li je vazno odakle mora biti javni biljeznik za ovakav ugovor?

 

Procitao sam da Javni Biljeznik pored naplate naknade u drzavni proracun ima pravo i na osobnu nagradu za svoj posao, u ovom slucaju ugovor o diobi bracne stecevine, koja ovisi o iznosu gotovine u ugovoru, sto moze bili relativno malo ili previse, mozda skuplje nego sporazumna rastava?

 

S postovanjem,

 

the40

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija