Jump to content

Proizvodnja gorkih alkoholnih pića i gorkih likera


ivankn

Preporučene objave

Poštovani,

imam dva vrlo ključna pitanja vezana za proizvodnju alkoholnih pića od etilnog alkohola. Etilni alkohol koji bi koristio je 96% prirodni poljoprivredni alkohol od žita (neutral grain spirit) koji bi nabavljao i od njega proizvodio pića i likere. 

Gdje mogu pronaći minimalne tehničke i tehnološke uvjete za takvu proizvodnju/preradu, pošto se ne radi o fermentaciji i destilaciji fermentirane sirovine, već samo o proizvodnji pića od alkohola koji je kupljen od drugog proizvođaća? Eventualno bi mogao proširiti proizvodni proces i ponovno destilirati kupljeni alkohol kako bi dobio gin. absint i ostale redestilirane proizvode. Svugdje se spominju tehnički uvjeti za proizvodnju vina ili obavljanje trgovačke i ugostiteljske djelatnosi, ali ne mogu naći uvjete za ovo što sam opisao. 

Drugo pitanje je, koliko je komplicirano tražiti povrat plaćene trošarine na alkohol? Pošto je trošarina na alkohol koji bi kupovao za daljnju preradu već plaćena, pretpostavljam da mogu dobiti povrat na trošarinu koju ja plaćam kada proizvodim alkoholni proizvod?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija