Jump to content

Valjanost ugovora?(Hitno trebam odgovor)


anonimno

Preporučene objave

Moji roditelji imaju kuću na dva kata,drugi kat se iznajmljuje tokom turističke sezone, i taj drugi kat tj.apartmani su prijavljeni kao obrt na mog tatu.Što znači da on jedini ima pravo baviti se ugostiteljskom djelatnošću.To je posebno rješenje koje se dobije od turističke zajednice,a da rješenja nema radilo bi se o turizmu na crno.Tu se još radi o bezbroj kojekakvih papira ali uglavnom sve je na mog tatu.Što se tiče cijele kuće moji su roditelji suvlasnici.(ali što se tiče tog ugovora on se odnosi samo na apartmane)

Radi se o tome da je moja mama potpisala jedan super nepovoljan ugovor sa određenom turističom agencijom(i to zbog njihovog propusta,što ne možemo dokazati)....e sada da li mi taj ugovor možemo osoporiti? Kako to može biti valjan ugovor ako ga vlasnik obrta nije potpisao i tim više što nikome drugome nije dao niti punomoć da ga zastupa?

Dok moja mama čak nema niti dozvolu da se bavi turizmom.Porez na turizam plaća moj tata,znači sve je na njegovo ime.

Mi imamo ugovore sa više agencija,što manjih što većih...za primjer,Adriaticanet nam je poslao ugovor na potpis i potpisala ga je moja mama(iz neznanja),da bi nam oni kad su primili ugovor javili da to nije valjano jer treba biti potpis vlasnika,a ne bilo kojeg člana obitelji.Isto je tako bilo sa jednom malom obiteljsom agencijom...znači došli su kod nas i trebao im je potpis na ugovoru,ali moj tata nije bio tada kod kuće, i oni nisu htjeli da im netko drugi daje potpis,već su se vratili drugi dan.

Isto tako,bila nam je došla turistička inspekcija,uglavnom moj tata je trebao imati sanitarnu iskaznicu...njih nije zanimalo što ju je imala moja mama,tako da smo dobili kaznu.I zadnji primjer,kada je moja mama odnijela putovnice gostiju na MUP da ih prijavi,nisu joj dopustili jer nije vlasnik obrta.

S obzirom na sve ove primjere iz prijašnjih iskustava,logika mi govori da taj ugovor ne može biti valjan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Sada i ona zna da više nikada neće ništa potpisivati...Ali u ovom slučaju ona je bila ''neuka'' stranka.Predstavnik takve velike firme trebao bi znati da ugovor može potpisati samo vlasnik ili njegov opunomoćenik...a ne bilo tko...Ja se stvarno ne razumijem u pravo,ali logika mi govori da taj ugovor ne može biti valjan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki valjani ugovor trebao bi imati i klauzulu o eventualnom raskidu ugovora, a svakako ugovor nije valjan ako Vaša gđa. mama nije ovlašteni i registrirani potpisnik u obrtu čiji je vlasnik Vaš otac. Osim toga, u obrtu smiju raditi svi članovi uže obitelji vlasnika obrta, pa tako ne vidim razlog zbog čega Vaša mama ne smije obavljati poslove umjesto Vašeg oca (npr. putovnice u MUP-u). Predlažem Vam da se svakako konzultirate u obrtničkoj komori u gradu gdje je sjedište obrta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nama su rekli da čak i u slučaju da moj otac premine,da bi moja majka trebala prvo čekati da se završi ostavinska rasprava i tek onda ako njoj pripadne nekretnina da bi smjela tražiti dozvolu za bavljenje turizmom.Znači čak bi i u tom slučaju trebala imati rješenje, jer u protivnom ona krši zakon.

A što se tiče valjanosti ugovora,mene zaista zbunjuje ta agencija...oni uporno tvrde da je to valjan ugovor...može biti da samo pokušavaju zaplašiti...Moj otac im je poslao dopis u kojem im objašnjava da ugovor nije valjan s obzirom da ga on nije potpisao i nije nikoga opunomoćio da to učini,te im je poslao kopiju rješenja gdje se jasno vidi da je on jedini član cijele obitelji koji se smije baviti ugostiteljstvom.Nazvali su ga drugi dan iz njihove pravne službe da mu kažu da ne razumiju njegov dopis...uglavnom na kraju su ga pitali da li da mu posalju novi ugovor pa da ga ovaj put on potpiše...što je on naravno odbio...i tako su oni maknuli našu kuću iz njihove ponude...da bi nam jučer stigao njihov dopis koji kaže da će nam biti bolje da platimo troškove ako ne želimo napraviti nove troškove...i to su doslovno tako napisali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija