Jump to content

Skrbništvo


Klarisa18

Preporučene objave

Lijepi pozdrav,

molim vas da mi odgovorite, da li ja kao skrbnik bratu, koji je inače odrasla osoba lišena poslovne sposobnosti, (duševni bolesnik), imam pravo na naknadu za rad skrbnika, budući obavljam sve poslove administrativne naravi, a i što se tiče brigu o imovini! Brat je smješten u udomiteljsku obitelj, i baš smo dobili rješenje od nadležnog centra za soc.skrb o povećanju opskrbnine i naknadu za rad udomitelja, i to za godinu unatrag, ukupno oko EUR=1.500,00.

Napominjem, da smo se o njemu brinuli 2,5 godine, nismo imali riješen nikakav status, ni  što se tiče udomiteljstva, (srodničkog), niti smo primali doplatak za pomoć, niti bilo što! On prima mirovinu od pokojnih roditelja, kn=3.800,00. Odmah po smještaju u udomiteljsku obitelj, ukinuta mu je osobna invalidnina, dječji doplatak i bon za el.en. kn=200,00.

Slijedom gore navedenog, da li i mi kao njegovi skrbnici možemo tražiti "zaostatke" da nam se isplate, dopl.za tuđu pomoć,( ne zna se brinuti o sebi, potrebna pomoć oko higijene, oblačenja, spremanja obroka, doslovno kao da imate malo dijete),naknadu skrbnika itd.

Ovo je po meni nečuveno! Ako je već došlo do povećanja opskrbnine i rad udomitelja, ali tražiti unazad devet mj.da se isplati razlika! Stvarno, nemam riječi!

Molim za odgovor, tj. da li imamo pravo na naknadu skrbnika!

Hvala unaprijed na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija