Jump to content

Isplata manje obiteljske mirovine već 5 godina


MarkoDelija

Preporučene objave

Poštovani, vidio sam članak gosp. Dalmacije o razdvajanju mirovina po posebnim propisima.
https://www.mirovina.hr/mirovine/hoce-li-razdvajanje-povlastenih-mirovina-ponistiti-povrat-od-10-posto-javili-su-nam-se-iz-hzmo-a-i-sve-objasnili/


Ja sam kao 100%-tni invalid lišen radne sposobnosti obiteljski umirovljenik već 5 godina iza smrti oca dragovoljca, branitelja, satnika HV sa 40 godina radnog staža od čega 13 godina u sustavu MORH-a.

I sada je situacija sljedeća, moj otac je pri umirovljenju imao 84,9526 osobnih bodova a meni je mirovina izračunata sa danom 19.03.2018. sa početnih 75,4791 osobnih bodova oca.
Našao sam sada i rješenje iz HZMO od 2015. gdje mi je ocu razdvojena mirovina na civilni i vojni dio te je iznos mirovine ostao isti a bodovi su umanjeni i razdvojeni na 2 djela a iznose u zbroju točno onoliko koliko sam ja imao pri izračunu.

I sada sam u razgovoru sa gosp. Dalmacijom doznao da je HZMO 2017. ukinuo razdvajanje mirovina te sve vratio na početno. A meni nije vraćeno, dobio sam 2018. izračun sa razdvojenim bodovima. Što nisu smjeli ako je razdvajanje ukinuto godinu dana ranije i bodovi vraćeni na početne, te mi se već 5 godina isplaćuje manja obiteljska mirovina za oko 10 mirovinskih bodova. Ne znam što mi je činiti u ovom trenutku? Pa meni se već 5 godina isplaćuje umanjena mirovina zato što je neki službenik u HZMO krivo zaračunao bodove.
 
Molio bi neki savjet, dali se ovdje može što učiniti? Gosp. Dalmacija mi je preporučio da se obratim pravniku SUH-a pa sam poslao mail.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija