Jump to content

Napraviti obrt ili kao fizicka osoba izdavat racun


Yansha

Preporučene objave

Da objasnim situaciju.

Trebao bi moguce dobit posao online kao kontraktor. Znaci nebi bio zaposlen direktno s njima nego bi im trebao naplacivat moju uslugu (customer support).

 

Sad me zanima, da li smijem kao fizicka osoba izdavat racun ili moram napravit obrt/tvrtku/sta god da izdajem racun? I ako moram drugo napravit, da li je porez na to se onda duplo naplacuje (tvrtka i onda sebi platit placu) ili? Nikad nisam radio ovako sta pa me zanima bas da se pokrijem potpuno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može se biti vanjski suradnik temeljem ugovora o djelu. Osoba ili obavlja drugu djelatnost (umjesto drugog dohotka: oporezivanje na izvoru od strane isplatitelja) ili je obrtnik. Obrtnik može plaćati porez na dohodak od samostalne djelatnosti temeljem ostvarenog dohotka (primici minus izdaci) ili paušalno. Rizik kod paušalnog oporezivanja je u tome da porezna uprava to može osporavati npr. u slučaju da obrtnik radi isključivo samo za jednog naručitelja kao prikrivreni nesamostalni rad (korištenje poreznih pogodnosti protivno svrsi zakona). U slučaju druge djelatnosti i obrta postoji obveza izdavanja računa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija