Mia1994 objavljeno: 25. travanj 2023. Dijeli objavljeno: 25. travanj 2023. Pozdrav, nakon smrti rođakinje ja i brat smo jedini njeni nasljednici, pošto je imala par ovrha eos matrix je poslao te ovrhe meni i bratu, kako mi je račun zbog tih ovrha bio blokiran morala sam dignuti kredit da sve to otplatim jer brat radi na crno i on nikad ne bih to otplatio. Zanima me sad kad sam ja otplatila kompletno dugovanje mogu li tražiti (tužiti) brata da mi vrati pola jer je i on bio nasljednik kao i ja. Nadam se da nisam zakomplicirala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 26. travanj 2023. Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2023. Da li je podmireno dugovanje bilo veće vrijednosti nego li je bila vrijednost Vaše nasljeđene imovine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mia1994 odgovoreno: 26. travanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2023. Nije bilo veće vrijednosti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 26. travanj 2023. Dijeli odgovoreno: 26. travanj 2023. Ako ste podmirili tražbinu vjerovnika u cijelosti, tada sukladno čl. 139. st. 5. Zakona o nasljeđivanju (među nasljednicima dugovi se dijele razmjerno njihovim razmjernim djelovima) imate pravo na regres u odnosu na brata kao sunasljednika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mia1994 odgovoreno: 2. svibanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 2. svibanj 2023. Da li to znači da moram privatno tužiti brata? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 2. svibanj 2023. Dijeli odgovoreno: 2. svibanj 2023. Da, ukoliko se želite namiriti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.