Jump to content

Pravo na godišnji odmor u otkaznom roku


pedra

Preporučene objave

Molim Vas odgovor imam li pravo na korištenje godišnjeg odmora iz 2022. kojeg nisam iskoristila radi korištenja porodiljnog dopusta, ako prekidam radni odnos sa 1.6. ove godine (porodiljni bi bio do 31.5). Na poslu su mi rekli da imam pravo samo na razmjerni dio godišnjeg za 2023.

Hvala! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S poslodavcem sam imala razgovor uživo i na taj ga način obavijestila. Imam pripremljen zahtjev za sporazumnim prekidom radnog odnosa u kojem bih tražila korištenje starog godišnjeg ukoliko imam pravo na to (prema članku 84. ZOR), te razmjerni dio godišnjeg za 2023. U HR službi sam dobila informaciju da samo imam pravo na razmjerni dio i da to može pisati u zahtjevu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nužno je da poslodavcu uručite pisani otkaz ugovora o radu. I to bi bio redoviti otkaz ugovora o radu. Tek po uručenju tog otkaza, teče otkazni rok i nastupaju pravne posljedice otkaza. Vi u tom svom otkazu pišete što želite, a ne što Vam netko kaže da možete.

Navedete da dajete redoviti otkaz ugovora o radu i da tražite da tijekom otkaznog roka iskoristite stari neiskorišteni godišnji odmor, odnosno dio razmjernog novog godišnjeg odmora, dok za preostale dane koje ne stignete iskoristiti tražite isplatu naknade, a sve sukladno Zakonu o radu.

Na to bi Vam poslodavac trebao odgovoriti na način da utvrdi do kada radite tj. koliko i do kada traje otkazni rok, kako i kada koristite godišnji odmor, što će Vam se točno isplatiti itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate, drugačije je kada Vam netko kaže da nemate na nešto pravo, a drugačije je kada to napiše, jer iza toga - mora obrazložiti svoj stav ili ga se može tražiti tumačenje dostavljene odluke. U svakom slučaju samo ustrajte na pisanoj komunikaciji (čl. 120., čl. 121. Zakona o radu...), pa će puno toga biti jasnije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija