Jump to content

Odbacivanje pravnih lijekova


waRp63

Preporučene objave

Imao sam spor sa izvođačem radova koji je 2x obračunao pdv jer je uzeo u gotovini toliko avansa da nikako nije mogao pokriti fakturama unaprijed uzete avanse pa da bi do konačne cifre došao, cijenu kvadrata vanjske fasada od 300 kn koja je uključivala pdv, na 300 kuna dodao je 25% pdv i to je onda bila cijena od 375 kuna po kvadratu što nije bilo u skladu sa ugovorom ali i on je sam demantirao kada je izdao prvu fakturu u kojoj je ispravno obračunao cijenu 240 kn + 60 kn pdv = 300 kn, dakle dokaz dao sam protiv sebe. Dodatno je upitno da li je uopće ista tvrtka obveznik pdv-a jer se radi o j.d.o.o. koja je u 2022. godini ostvario samo 24.000 kn dobiti. Naravno moja porezna prijava PU ostala je bez odgovora je porezna tvrdi da je to "poslovna tajna". Glupost. Po financijskom izvjetaju jasno je da izvođač nije uplate predujmova uplaćivao na žiro-račun j.d.o.o. već ih je stavio u vlastiti džep. Porezni nadzor je ostao tajna ali mogao je sud pribaviti zapisnik da je htio.

Ali kako izvođač ni na taj način nije uspio doseći ukupan iznos naplaćenih predujmova, onda je u fakture naveo fiktivne izmišljene radove, koje nisu izvedeni niti je bilo potrebe za njima a po ugovoru svi eventualni radovi morali su biti ugovoreni pisanim dodacima ugovoru a ne postoji ni jedan.

Unatoč očitim dokazima koji su jasni i studentu prve godine pravnog fakulteta, odvjetništvo odbacuje prijavu a i žalbu sudac istrage potvrđuje odbacivanje žalbe. Pravni lijek koji je preostao je preuzimanje progona i to sam učinio ali ništa od toga. Sudac istrage sebi dozvoljava da u pisano rješenje napiše kako je izvođaš "uradio 90% radova" iako nije rađeno nikakvo vještačenje i potpuno neutemeljena izjava o "količini izvedenih radova" koja uzgred rečeno nije ni bila predmet spora već način prijevare namjernim pogrešnim obračunom pdv i fiktivnih radova za što postoji pisana dokumentacija kao dokazi već do te faze a dodatnim izvidima siguran sam da bi se došlo do znantno boljih dokaza da je sud prihvatio preuzimanje progona kada već po službenoj dužnosti nisu htjeli raditi svoj posao.

Zaprepašćuje činjenica da sve distance do Županijskog vijeća općinskog suda su listom odbacivali sve podneske i žalbe prepisujući doslovno odbačaj optužnice od ODO i kako je ODO zauzelo stav i pisalo u odbačaju, svi ostali su samo prepisivali, tako da je na koncu predmet završio u arhivi. Tako jednostavan predmet sa očitim dokazima a počinitelj prevarant je ostao nekažnjen, dok sam ja kao oštećenik još i dodatno kažnjen jer sam platio ogromne troškove prije svega svom odvjetniku koji mi je ovih dana rekao da "nema dalje". Pitao sam što je sa zahtjevo za zaštitu zakonitosti ili žalbi na Ustavni sud, moj odvjetnik mi je odgovorio da nema nikakve šanse da će se time bilo što dobiti pozitivno.

Upravo to me zanima, da li je istina "da nema dalje" ili postoji neki pravni lijek da se ova nepravda ispravi i da se predmet "makne sa ovog korumpiranog i pristranog suda" na drugi sud?

uređeno: od Borbena7
Naslov - dužina
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Odbacivanje pravnih lijekova

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija