Jump to content

Susjedovo parkiralište na našoj zemlji


OliverMK

Preporučene objave

Poštovani!

Moja obitelj ima zemljište (građevinsku parcelu, cca 3000 metara2) koje smo naslijedili. Zemljište je daleko od našeg mjesta prebivališta, rijetko idemo tamo i pokušavamo to prodati.

Na susjednoj parceli investitor je sagradio višestambenu zgradu i prodao stanove. Prije gradnje geodet je mjerio zemlju, mi smo o tome bili obaviješteni i složili smo se s utvrđenim međama.

Nedavno se pojavio kupac za našu parcelu i tad smo doznali da su parkiralište i boks za kontejnere za smeće susjedne zgrade sagrađeni na dijelu naše parcele. Angažirali smo geodeta koji je ponovo utvrdio granice naše parcele i iz toga se vidi da nam je susjedna zgrada sa svojim parkingom i boksom za smeće zauzela oko 400 m2 našeg terena.

Po onome što smo dosad doznali od odvjetnika, zakasnili smo na prijavu za ometanje posjeda jer je prošlo više od godinu dana otkako je to sve napravljeno. Mi nismo reagirali ranije budući da nismo znali, jer kako sam napisala rijetko idemo tamo.

Moje pitanje je što sad možemo? Ima li susjedna zgrada ikakva prava (čuli smo za pravo mirnog posjeda), možemo li tražiti da oni maknu taj parking? Ako se ne žele maknuti, smijemo li mi ograditi svoje zemljište i sami ukloniti parking? Svakako bismo htjeli izbjeći sudsku tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija