Jump to content

Godišnji odmor


mimika1

Preporučene objave

Pozdrav, 

moja situacija je slijedeća: prvi put sam se zaposlila 01.03.2022. g. na ugovor o radu na određeno vrijeme na period od godinu dana, točnije do 28.02.2023. g. Zatim potpisujem novi ugovor o radu, na određeno vrijeme s početkom rada od 01.03.2023. g. do, citiram iz ugovora, povratka radnika kojeg mijenjam (interno mailom mi je od strane poslodavca rečeno do rujna 2023. g., ali to dakle u ugovoru nije navedeno) kod istog poslodavca. Godišnji odmor za 2022. godinu sam morala potrošiti do kraja tog prvog ugovora o radu što sam i učinila. Može li mi netko razjasniti imam li pravo na puni godišnji odmor za 2023. godinu budući da nisam imala pauzu dužu od 8 dana te jer sam od početka kalendarske godine ostvarila punih 6 mjeseci rada, ili moram koristiti razmjerno jer ću vjerojatno raditi do rujna iako ugovorom nije konkretiziran datum prestanka radnog odnosa?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako poslodavac bude obaviješten da se radnica koju mijenjate vraća u rujnu, imat ćete pravo na razmjerni GO za onoliko mjeseci koliko ste radili od početka godine sukladno čl. 78. st. 2. ZOR, radi prestanka ugovora o radu. Ako se ne vrati, puni GO. Poslodavac Vam sada može omogućiti puni GO ako ne zna kada će se radnica vratiti na rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija