Jump to content

Kroviste zajednicke nekretnine


Korisnik00

Preporučene objave

Postovani,

Zivim u kuci koja je u zajednickom vlasnistvu sa mojim bratom,na nacin da je on vlasnik prizemlja koji je nasljedio od roditelja,a ja sam vlasnik kata i potkrovlja. E sad mene zanima dal bi on trebao sudjelovati u sanaciji krovista,posto na neki nacin i njega stiti od kise? Dal imam pravo traziti financijsko sudjelovanje od njega? 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 20 sati , Korisnik00 je napisao:

dal bi on trebao sudjelovati u sanaciji krovista,posto na neki nacin i njega stiti od kise? Dal imam pravo traziti financijsko sudjelovanje od njega? 

Da.

Svi suvlasnici nekretnine dužni su sudjelovati u održavanju zajedničkih dijelova nekretnine. Zajednički dijelovi nekretnine utvrđeni su zakonom i uredbama, a krov je svakako zajednički dio nekretnine i postoji obveza vas i drugog suvlasnika da sudjelujete u njegovu popravku. Omjer kojim ćete plaćati popravak krova ovisi o veličini vaših suvlasničkih dijelova. Ako kuća nije etažirana, vaši suvlasnički dijelovi nisu precizno utvrđeni, no sami možete utvrditi prema površini stanova koliki je čiji udio.

Ako su vaši dijelovi jednake veličine, vaša je obveza da snosite 1/2 troškova popravka krova.

Prokišnjavanje krova ubraja se u tzv. hitne intervencije i mora se napraviti jer u suprotnom postoji opasnost da se šteta poveća tako da curenje vode prouzroči veću štetu u stanu i da ga vlasnik ne može koristiti. Popravak krova obuhvaća i bojenje stana u kojem je došlo do prokišnjavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija