Jump to content

Prenamjena stana u poslovni prostor


JERKO-PERKO

Preporučene objave

 Molim za  savijet.

Vlasnik sam stana od 80 m2 u suterenu   stambene  zgrade,uz moj stan ima poslovni prostor (ured 30 m2 .moj  stan ima   2 posebna   ulaza  koja su  od 1905 god.to je bio poslovni prostor tad. stan sam totalno renovirao,2011 god.nova voda,struja .zanima me slijedece:Sto sve trebam uciniti  da bi stan u poslovni prostor prenamjenio.

ne planiram  nikakve pothvate ciniti u stanu,kao sto sam naveo sve sam sredio.

Unaprijed, zahvaljuem.

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Prenamjena stana u poslovni prostor
  • 3 tjedna kasnije...

Poštovani,

Na temelju vrlo kratkog opisa izvedenih radova i stanu (nova struja i voda 2011. godine), upućujem Vas na slijedeću građevinsku, odnosno prostornu regulativu:

Ø  Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima (NN 112/17, 34/18, 36/19, 98/19, 31/20, 74/22), i to da li su zadovoljene odredbe članka 3. Pravilnika u pogledu izvođenja radova bez građevinske dozvole i glavnog projekta.

Nakon što utvrdite da ste navedene radove smjeli izvesti u smislu odredbi članka 3. Pravilnika, za prenamjenu stana u poslovni prostor trebate u nadležnom tijelu graditeljstva podnijeti zahtjev za izdavanje dozvole za promjenu namjene i uporabu građevine iz Zakona o prostornom uređenju (NN 153/13, NN 65/17, NN 114/18, NN 39/19, NN 98/19 i NN 67/23), prema propisanoj proceduri u člancima 151 do 156. koji su nepromijenjeni od  verzije Zakona objavljenog u NN 153/13.

Bitno je da su zadovoljene odredbe satavka 1. članka 151. Zakona:

„Promjena namjene postojeće građevine i/ili drugog lokacijskog uvjeta, odnosno njezine samostalne uporabne cjeline u čiju svrhu nije potrebno izvođenje građevinskih radova za koje je potreban akt na temelju kojega se može pristupiti građenju odobrava se dozvolom za promjenu namjene i uporabu građevine.

Prije toga, provjerite sadašnji zemljišno knjižni upis navedenog stana i poslovnog prostora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija