Jump to content

Pas obavlja nuždu u našem dvorištu,susjed prijeti tužbom


Loop

Preporučene objave

Poštovani,

Imamo jednogodišnjeg maltezera koji nuždu obavlja na jednom dijelu našeg dvorišta koje je ogradom odijeljeno od susjedivog posjeda.Inače dvorište je betonsko a taj dio je šljunak pa joj odgovara.Veliku nuždu pokupimo i ne osjete se nikakvi mirisi. Unatrag mjesec dana susjed se buni,sa svog posjeda zatvara ogradu na našem posjedu ( pruži ruku preko ograde) da pas ne može do tog dijela dvorišta i prijeti tužbom zašto pas obavlja tamo nuždu jer on s druge strane ima stol i tamo ponekad roštilja i jede ( cca.2x u godini).Moram napomenuti da se radi o kući i da su oba posjeda razgraničena ogradom koja je šupljikava. Susjed nije baš neki ljubitelj životinja pa se bojim i da nebi bacio otrov pa da pas pojede.I prije smo imali pse ali veće i tad je bio problem susjedu jer naši psi borave na našem dvorištu i bilo ga je strah da preskoče.Niti su ikad preskočili niti su ga napadali preko ograde.Lajali jesu na njega ali zato jer smo ga ulovili da ih gađa jabukama ( on ima na svojoj strani posađene voćke).Istodobno dok isti susjed kosi trava preko ograde pada na naše dvorište ( pola dvorišta je puno trave)i mi tu travu pometemo i šutimo.Ista stvar je sa lišćem sa voćaka. Moje pitanje glasi,pravno gledano smije li pas na tom mjestu obavljati nuždu?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

opet podižem temu..

..gore navedeni susjed opet zatvara ogradu na našem posjedu kako bi našem psu onemogučio pristup mjestu gdje obavlja nuždu..ta ograda nalazi se na našem posjedu i odvaja betonski dio dvorišta od šljunka na kojem pas obavlja nuždu. Susjed, pošto je blizu zajednićka ograda koja dijeli posjede ( isto naše vlasništvo), rukom može dosegnuti ta vratašca ogradice i zatvori ih.

Zanima me, dali je kažnjivo takvo "djelovanje" na tuđem posjedu i  kome bi se mogli u ovom slučaju obratiti za pomoć?

Hvala i LP

dodatno me zanima šta se može poduzeti u vezi lišća, cvijetnih latica i trave nakon košenja ( travni tepih do pola dvorišta) koji svakodnevno padaju na naše dvoršte tako da ga svakodnevno moramo mesti..

uređeno: od Loop
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija