Loop objavljeno: 5. srpanj 2023. Dijeli objavljeno: 5. srpanj 2023. Poštovani, Imamo jednogodišnjeg maltezera koji nuždu obavlja na jednom dijelu našeg dvorišta koje je ogradom odijeljeno od susjedivog posjeda.Inače dvorište je betonsko a taj dio je šljunak pa joj odgovara.Veliku nuždu pokupimo i ne osjete se nikakvi mirisi. Unatrag mjesec dana susjed se buni,sa svog posjeda zatvara ogradu na našem posjedu ( pruži ruku preko ograde) da pas ne može do tog dijela dvorišta i prijeti tužbom zašto pas obavlja tamo nuždu jer on s druge strane ima stol i tamo ponekad roštilja i jede ( cca.2x u godini).Moram napomenuti da se radi o kući i da su oba posjeda razgraničena ogradom koja je šupljikava. Susjed nije baš neki ljubitelj životinja pa se bojim i da nebi bacio otrov pa da pas pojede.I prije smo imali pse ali veće i tad je bio problem susjedu jer naši psi borave na našem dvorištu i bilo ga je strah da preskoče.Niti su ikad preskočili niti su ga napadali preko ograde.Lajali jesu na njega ali zato jer smo ga ulovili da ih gađa jabukama ( on ima na svojoj strani posađene voćke).Istodobno dok isti susjed kosi trava preko ograde pada na naše dvorište ( pola dvorišta je puno trave)i mi tu travu pometemo i šutimo.Ista stvar je sa lišćem sa voćaka. Moje pitanje glasi,pravno gledano smije li pas na tom mjestu obavljati nuždu? Hvala unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
stradivari odgovoreno: 5. srpanj 2023. Dijeli odgovoreno: 5. srpanj 2023. nema tu nikakvih osnova za tužbu, sve ste rekli u prvoj rečenici. Ne odlažete tu nikakav otpad ni fekalije nego pas obavi nuzdu koju vi uklonite, a posjed je vaš, dakle sve je ok Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Loop odgovoreno: 28. ožujka Autor Dijeli odgovoreno: 28. ožujka (uređeno) opet podižem temu.. ..gore navedeni susjed opet zatvara ogradu na našem posjedu kako bi našem psu onemogučio pristup mjestu gdje obavlja nuždu..ta ograda nalazi se na našem posjedu i odvaja betonski dio dvorišta od šljunka na kojem pas obavlja nuždu. Susjed, pošto je blizu zajednićka ograda koja dijeli posjede ( isto naše vlasništvo), rukom može dosegnuti ta vratašca ogradice i zatvori ih. Zanima me, dali je kažnjivo takvo "djelovanje" na tuđem posjedu i kome bi se mogli u ovom slučaju obratiti za pomoć? Hvala i LP dodatno me zanima šta se može poduzeti u vezi lišća, cvijetnih latica i trave nakon košenja ( travni tepih do pola dvorišta) koji svakodnevno padaju na naše dvoršte tako da ga svakodnevno moramo mesti.. uređeno: 28. ožujka od Loop Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.