Jump to content

Imovinsko-pravni odnosi


Korina2019

Preporučene objave

Pozdrav!

Situacija je slijedeća.

Otac moga muža darovao mu je stan prije tri godine. Preko 25 godina u tom stanu nije živio sa ženom i djecom već kod druge partnerice,a tu je povremeno navraćao. Prebivalište je zadržao do danas,a prije 9 mjeseci nam se uselio u izdvojenu sobu koja pripada stanu. 

Suprugov brat prije šest mjeseci završava u zatvoru zbog teškog obiteljskog nasilja koje traje više godina i povrede prava djeteta. Sada je izašao i otac koji nam ionako ovdje boravi, bez ikakvog financijskog sudjelovanja i u više navrata ga je sin molio da ode,jer nije tu iz potrebe već da radi probleme, sad je i brata robijaša ovdje doveo,usprkos pozivima policiji da ga mi ovdje ne želimo,jer se unazad par godina više puta prijetio da će nas pobiti i slično.

Policija ne želi poduzeti ništa i to što mi živimo u strahu,kažu njih se ne tiče dok nema kaznenog djela, tj. dok nam nešto ne napravi.

Sada bi nam oboje živjeli na naš račun uz sve što smo od njih doživjeli.

Također moj suprug i njegov brat dijele po pola veliku kuću sa apartmanima na moru u kojoj sam zadnji puta boravila prije tri godine, a peti dan boravka sam da policijom ispraćena u drugi smještaj,jer me njegova tadašnja nevjenčana supruga zvala i vrištala u telefon da on dolazi dolje i da će nas pobiti.

Mi u tu kuću zbog prijetnji ne možemo, ključ nam ne žele dati,čak niti za njegovog boravka u zatvoru,njihov otac nam nije dao ključ,već je on povremeno odlazio dolje. 

Suprugov brat godinama iznajmljuje kuću na crno i u sezoni zaradi cca 10 000 eura od iste.

Molim za savjet, kako je moguće da se sve to dozvoljava, da nam policija ne nudi nikakvu pomoć i zaštitu i tvrde da ih jedino sudom možemo maknuti odavde, da nam se može useliti ko hoće i ako mi osjećamo strah da neka mi odselimo.

Ljudi,pa gdje mi živimo??

Zar da ja selim sa našim djetetom iz našeg stana kako bi on ovdje živio u našem,jer se njega ne smije izbaciti i nitko ne želi reagirati.

Jučer sam na balkonu susjedi rekla da ću zvati novinare,pošto nam policija ne nudi nikakvu zaštitu i da drugi izlaz ne vidim. 

Nakon toga su i svekar i drugi sin otišli,ali pitanje je u kojem momentu će se vratiti.

On nije pronevjerio novac, on je teško poremećena osoba sa još osam mjeseci uvjetne kazne i tri godine probacije sa policijskim nadzorom i redovitim konzultacijama kod psihijatra.

 

 

Ljudi, molim Vas za savjete što da učinimo, sve ovo nije normalno i nećemo moći u miru živjeti.

Prisutan je strašan strah da će nam nešto učiniti i našoj djevojčici od 4,5 godina. 

Pozdrav, očajna...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija