Jump to content

oduzimanje stvari po plažama od strane komunalnih redara


osvetnik

Preporučene objave

Poštovani,

Naime zanima me da li komunalni redar može otuđiti stvari koje se nalaze na plaži? tko i pod kojim uvjetima može otuđiti nečije vlasništvo npr.ručnik, dječje igračke,ležaljke,suncobrane, maske,peraje i ostale plažne rekvizite? Po kojem zakonu i odredbi , zar nije privatno vlasništvo svetinja, zar takav čin ne spada pod krađu?

svjedoci smo da se sve viđe općina koristi komunalnim redarima da bi oduzeli stvari koje na plažama"  čuvaju ( rezerviraju mjesto "  i to je po meni ok ali zašto ih uzimaju premještaju i odnose. potom za te iste " otuđene " stvari traže da se plati za njihov povratak  tj.naplačuju kaznu znači svoje već jednom kupljene stvari ponovno se mora platit da ih se otkupI...

jasno mi je da reda mora biti i da se treba provodit ali da li je to po zakonu o privatnom vlasništvu ?

pod pojmom " rezervacija ili čuvanje " mjesta na plaži ja podrazumjevam da sve gore navedeno ( stvari koje su oduzete )stoji na sredini plaže i da spriječavaju druge kupače ali ako je to sve pospremljeno i ne smeta nikom da postavi svoj ručnik, ležaljku ili suncobran da i onda podliježu otimačini?

napominjem ne radi se nikakvoj uređenoj plaži ili plaži pod  ikakvom koncesijom već o divlojj plaži i do koje vodi tkz.kozja staza i tako se već koristi godinama tj .od pamtivjeka. 

Da li ta ista općina ima i obvezu održavanja plaže i pristupa istoj ili samo ima obvezu otuđivanja tuđih stvari bez ikakvog upozorenja ili obavjesti o provođenju " čistke "

HHVALA  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija