Jump to content

Molim savjet


anonimno

Preporučene objave

Kažnjen sam za remećenje javnog reda i mira novčanom kaznom u iznosu od 180 kuna; istu nisam platio te sam dobio poziv da istu platim u roku 8 dana ili da potpišem izjavu kojom pristajem na rad za opće dobro ili će se ukoliko istu ne platim niti pristane na rad za o.d. zamjeniti kaznom zatvora u trajanju od tri dana. Zanima me mogu li mi uopće istu zamjeniti kaznom zatvora budući da 1 dan zatvora iznosi 300,00 kuna? Odnosno kako tumačiti odredbu iz Zakona o prekršajima " svakih započetih 300,00 kuna " ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u zakonu vam piše da ukoliko novčanu kaznu ne platite u roku, ista će se zamijeniti, uz pristanak kažnjenika, radom za opće dobro na slobodi u trajanju koje je srazmjerno izrečenoj neplaćenoj novčanoj kazni. ukoliko se ne odazovete pozivu ili nepristanete na takovu zamjenu, neplaćena novčana kazna zamijenit će se mjerom zatvora u trajanuu od (u vašem slučaju) tri dana, računajući svakih započetih 300,00 kn kao jedan dan zatvora, a propustili ste pročitati važan dio a to je dNAJMANJA MJERA ZATVORA NE MOŽE BITI KRAĆA OD TRI DANA, a niti duža od trideset dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija