Jump to content

Kazna i oduzimanje vozačke dozvole na 1mj


Riboka123

Preporučene objave

Pozdrav,

jutros sam dobila kaznu od 530 eura + oduzimanje vozačke na mjesec dana zbog zaobilaženja pružne rampe.

Naime živim u Sesvetskom Kraljevcu, neosporavam da sam napravila gluposti i da nemam nikakvog valjanog opravdanja osim što se čeka da se rampa digne na dvije minute i da se spusti na 45 min da bi prošao jedan vlak i tako svako jutro, što je nedostatak HŽ-a i njihovog odbijanja da ulože u modernizaciju sustava rampi za podizanje i spuštanje. 

Kaznu ću platiti jer kao što sam i rekla napravila sam prekršaj za koji moram odgovarati. Problem je što mi je vozačka dozvola prijeko potrebna zbog putovanja na posao i nazad i sama živim bez ikog poznatog u blizini te u slučaju nečega da mi hitno treba prijevoz do npr. bolnice ili negdje ja nemam s čime otići jer uber i taxi su nepoznanica u Sesvetskom Kraljevcu. 

S obzirom na navedeno zanima me da li ima neka šansa da se plati kazna a ne oduzima vozačka dozvola? Od idućeg tjedna me nema 2 tjedna u Hrvatskoj državi a rečeno je da će mi kazna biti dostavljena na adresu i ne znam što da napravim s tim da niko mi ne može preuzeti kaznu a ni mene nema u slučaju da stigne ta kazna dok me nema da li se rok otplate računa od trenutka kad mi pokušaju uručiti kaznu i ostave na pošti ili od trenutka kad ja na pošti preuzmem kaznu?

lijep pozdrav,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se zove ta"kazna"?Obavijest po čl.109 (da će bit podnešen optužni prijedlog) ili prekršajni nalog?Ili ti je policija samo rekla da ćeš doma dobit prekršajni nalog?

Ako si dobila prekršajni nalog na licu mjesta onda nećeš platit kaznu nego se žalit i na visinu novčane i na mjeru.Ako samo platiš kaznu onda ide i zabrana.Znači moraš se žalit.

Ako ćeš tek dobit prekršajni nalog onda sama moraš potpisati primitak istog i žalit se.

Ako te nema u RH ne možeš ni primit nalog pa će dostavu pokušat kasnije.

Ako bude išao optužni prijedlog onda ćeš odmah na sud i tamo kod suca pokušat da ti ne da zabranu.

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se, nisam napisala, policija je samo rekla da će mi kazna stići na adresu poštom i rekla da je iznos 530 eura + vozačka na mjesec dana.

Znači ako me nema u RH i ne mogu preuzeti kaznu, onda se ne računa rok u kojem moram platiti i eventualno se žaliti sve dok ne preuzmem tj. od kada kreće rok ?

Hvala Vam na odgovoru :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija