Jump to content

Ženini roditelji žele natrag stan


d4rk

Preporučene objave

Zbog svađe ženini roditelji žele da im ona vrati stan, prijete, ucjenjuju i maltretiraju. Prije više od 10 godina poklonili su joj etažu kuće uz uvjet da se ona sa dva brata nakon njihove smrti brinu za trečeg koji je bolestan. Uvjet je i da ne smije stan otuđiti. Isto su dobili i dva brata. Do svađe je došlo jer sam tražio da odvojimo režije s obzirom da nam je jedan brat ostao dužan za struju, jer na kraju mi to sve plaćamo s obzirom da priključak glasi na ženu. Oni sada žele da kosim njihovih 300 kvadrata travnjaka, govore da sam to dužan raditi jer živim u njihovoj kući. Isto tako su nabrojali 15 drugih stvari koje smo mi dužni raditi i da je to u ugovoru a nije. Punac je prijetio smrću, imamo snimke, govorio je isto policiji da će me ubiti, imamo i iskaz svjedoka da će sakriti nož u kolica i izbosti me(invalid je). To je bilo prije tri mjeseca, nije ništa od tada napravljeno, nismo dobili ni zabranu prilaska, valjda jer je invalid pa ga nitko ne shvaća ozbiljno. Međutim njegov sin je sada počeo djelovati kao njegova produžena ruka, prijeti porukama ženi da će "doći gore da joj jebe mater" i na mene se izderavao i unosio u lice. Policija nije htjela ni doći ni napisati prijavu, za policijskog službenika su sve to "obiteljske svađe" i trebali bi se pokušati pomiriti. 

Zanimaju me sada samo dvije stvari. Da li sam ja dužan kao zet njih služiti što god oni kažu, uz njegova dva zdrava sina i ako to odbijam može li nam on na osnovu toga oduzeti stan(zbog naše "nezahvalnosti"). Jer zbog prijetnji i maltretiranja ne želim imati ništa sa njima. 

Druga stvar, sin opet ne plaća struju. Stan je etažiran i struja je na ženu, on ima kontrolno brojilo. Znam da možemo tražiti sudski da se odvojimo, i hoćemo, ali što je sa ovim njegovim neplaćanjem mjesečnih rata, hočemo li i to moći nekako vratiti? Da li se to može riješiti samo sa Hepom i bez tužbe(odvajanje)? 

I treća stvar, taj stan i nije da je baš poklonjen, žena je isto ulagala u izgradnju kuće, npr. fasadu i još je digla oko 25000eura za keramiku, žbukanje unutra, stolariju i dr. Otkako ja živim tu još smo uložili oko 15000eura. Ukoliko im budemo morali vratiti stan da li ćemo moći dobiti nešto od toga nazad? 

Molim neki savjet od nekoga, imamo bebu i zbog svega smo pod ogromnim stresom zadnjih nekoliko mjeseci. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 19. 09. 2023. u 17:57, d4rk je napisao:

Da li sam ja dužan kao zet njih služiti što god oni kažu, uz njegova dva zdrava sina i ako to odbijam može li nam on na osnovu toga oduzeti stan(zbog naše "nezahvalnosti").

Vi kao zet teoretski niste, ali vaša žena kao jedno od djece jest, u podjednakim dijelovima sa zdravom (radno sposobnom) braćom.

Ugovor o darovanju mogu jedino sudskom tužbom zatražiti da se opozove zbog grube nezahvalnosti primatelja dara, ali će to trebati i dokazati (ujedno i svjedocima).

Dana 19. 09. 2023. u 17:57, d4rk je napisao:

Znam da možemo tražiti sudski da se odvojimo, i hoćemo, ali što je sa ovim njegovim neplaćanjem mjesečnih rata, hočemo li i to moći nekako vratiti? Da li se to može riješiti samo sa Hepom i bez tužbe(odvajanje)? 

Zatražite odvajanje ako namjeravate ostati živjeti tamo. Nećete moći riješiti samo s HEP-om jer oni izdaju račune na prijavljenog vlasnika brojila i ne zanimaju ih interne razmirice - čuvajte račune, kao i očitanja kontrolnog brojila te dokaze da vi sve platili, ali naplata isključivo u susdskom postupku te je upitna isplativost (o kojem se iznosu radi).

Dana 19. 09. 2023. u 17:57, d4rk je napisao:

taj stan i nije da je baš poklonjen, žena je isto ulagala u izgradnju kuće, npr. fasadu i još je digla oko 25000eura za keramiku, žbukanje unutra, stolariju i dr. Otkako ja živim tu još smo uložili oko 15000eura. Ukoliko im budemo morali vratiti stan da li ćemo moći dobiti nešto od toga nazad? 

Bitno je da možete dokazati koliko je uloženo i da je uloženo upravo u tu kuću ili stan. Dokumenti i svjedoci. Povrat uloženog moći ćete vjerojatno ostvariti isključivo putem suda s obzirom na narušene odnose i neizglednost dogovora.

Dana 19. 09. 2023. u 17:57, d4rk je napisao:

Policija nije htjela ni doći ni napisati prijavu, za policijskog službenika su sve to "obiteljske svađe" i trebali bi se pokušati pomiriti. 

Ukoliko prijavite da se osjećate životno ugroženima, a ujedno imate i mldb dijete, policija mora doći te ovo što pišete tumačim kao da se potencijalno radi o životu u manjem mjestu. Prijavu možete podnijeti i osobnim odlaskom u PU i davanjem izjave na zapisnik, a što su kasnije dužni istražiti. Zapisnik je svakako korisno imati u daljnjim postupcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija