Jump to content

Izbacivanje iz firme- prije isteka ugovora o radu


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav

 

nasao sam se u situaciji da je poslodavac nakon poprilicno maltretiranja i sl. iako prema ugovoru koji mi jos traje zaprijetio da se ne smijem pojavljivati u firmu, uzeo kljuceve od firme na agresivan nacin, zaprijetio da mi nece platiti placu i ukinuo sve accounte na mailu i u programu putem kojeg se vodi evidencija radnih sati (sto je NJEMU temelj da isplati placu)

 

Sto napravit?

 

Hvala unaprijed na paznji i eventualnoj sugestiji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ugovor o radu ne prestaje usmenom prijetnjom. Maltretiranje na poslu, ovisno o sadržaju, karakteru, jačini i intenzitetu moguće je da predstavlja oblik mobinga ili diskriminaciju u odnosu na druge zaposlene.

Ako je posrijedi trajanje ugovora o radu zaključenog na određeno vrijeme, tada također poslodavac može raskinuti ugovor o radu izvanrednim otkazom (u roku od 15 dana od dana saznanja za činjenicu osobito teške povrede radnog odnosa, gdje uzimajući u obzir sve okolnosti nastavak radnog odnosa nije moguć) ili redovitim otkazom ako je ta mogućnost predviđena ugovorom o radu.

Prema tome, vaša obveza je dolaziti na posao sve dok ne dobijete pisanu obavijest ili odluku o istome. Do tada vam je obvezan poslodavac dati i plaću, bez obzira na prijetnje.

Pokušajte otići na posao i razjasniti situaciju. Ne ide li usmeno ili ne želite, pokušajte se pismeno žaliti poslodavcu u roku od 15 dana (ne znam je li riječ o privatniku ili državnoj ili javnoj službi pa najbolje adresirajte samo na poslodavca), a ako ne dobijete pismeno odgovor, u roku od 30 dana možete pokrenuti radni spor pred Općinskim sudom. Pismenu korespodenciju obvezno šaljite poštom preporučeno uz povratnicu, kako biste imali dokaz da je poslodavac pismeno i zaprimio.

Nepoznato mi je također, imate li kakav sindikat preko poslodavca ili pravnu službu. Ako imate pokušajte se obratiti i njima, prije pokretanja radnog spora.

Puno sreće!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija