Jump to content

Problemi sa kćerkom


kasandra2023

Preporučene objave

Živim u kući kojoj sam suvlasnik u 1/3, a bivši suprug ima 2/3 i živi na drugoj adresi.

Prije tri godine nakon razvoda doseljava se kćer sa malodobnim djetetom , uz suglasnost nas oboje. Pošto je kuća nedovršena, ustupila sam im spavaću sobu dok ja spavam u dnevnoj.

Naši odnosi ni od ranije nisu bili idilični ali postupila sam tako jer bolujem od jedne progresivne kronične bolesti i nadala se da će mi kćer biti od pomoći. Bila sam spremna sa njom sklopiti ugovor kojim bi ona za pomoć meni dobila moj dio imovine, nakon moje smrti. Ona je to odbila. Sa sobom je dovela psa i tri mačke. Pas (labrador) radi štetu u kući, izgrizao je ili polomio nekoliko vrata uključujući ulazna, mačke koje mokre po kući zbog čega sam morala baciti neke stvari zbog smrada, kćer je porazbijala dijelove posuđa, potrgala dvosjed itd. Uglavnom napravili su mi puno štete a ništa nije popravila ili novčano nadoknadila. Njezin otac je na moje poruke gluh i nijem. Uz to sva briga oko nekih stvari je potpuno na meni, uključujući nabavku i piljenje drva(ponekad pomogne slagati, a ja sa 60 g ih pilim) a peć nije očistila od kako je u kući.Plati svoj dio ali ne želi raditi. Znači, ja sa 60 g. kuću i okućnicu održavam sama. Druga kćer ne živi sa nama, ima malu bebu i zbog muža ne želi pomoći. Vrhunac priče je bio nakon nevremena kad je trebalo sanirati posljedice, tj mijenjati krov što sam ja morala sama organizirati i platiti. Dalje, kćer ne čisti za psom koji nuždu obavlja oko kuće pa ja, kada kosim, budem sva zašpricana izmetom. Na moju molbu da to očisti doslovno je poludjela,  na što sam i ja povisila ton jer sam zbilja dobrano isfrustrirana takvim ponašanjem. Unuk je vrištao, ona prijetila ako odem u Centar da ću vidjeti svog Boga, kad joj tata prepiše svoj dio tek ću onda znati što je maltretiranje itd. Iinače je vrlo bezobrazna prema meni, pred mojim rođacima ili prijateljima me ismijava i omalovažava, govori da nisam bolesna nego izmišljam itd.  Ja sama za sebe kuham, operem suđe koje zaprljam, rublje i počistim za sobom. Uz sav vanjski i ostali posao koji radim. Ona tvrdi da ne čistim ništa, ali ja ne želim čistiti za njenim životinjama koje je i dovela mimo moje volje, smatram da je to njezina dužnost, pa onda ona neće raditi ništa drugo. Usprkos svemu dobro brine o djetetu i vrlo mu je posvećena. Napominjem da kad god treba pričuvam unuka, skuham i za njih i naravno da jedu iz vrta koji ja obrađujem.

Pošto ja više ne mogu podnositi takvo stanje ni fizički ni psihički i to se odražava i na moje zdravlje, što mi je činiti. Napominjem da na policiju nisam otišla zbog unuka kojeg jako volim.

Kod useljavanja smo joj otac i ja morali potpisati na MUP-u, da li se to može povući, jer sam tražila da se iseli što ona odbija. Ne znam što drugo, policija je zadnja opcija. Molim za savjet.

uređeno: od Borbena7
Naslov - velika slova smatraju se vikanjem na forumu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Problemi sa kćerkom
  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija