Jump to content

Sudski troškovi


Sosten

Preporučene objave

OK,klijent ga opunomoćuje kao stručno lice da ga zastupa u parnici.Problem je sto punomoćnik može spor izgubiti svojom krivicom.I uredno naplatiti uslugu.Nisu svi punomoćnici istih kvaliteta .Neki zna sve Zakone napamet.Neki se temeljito priprema.A ima i onih koji pristupaju šarlatantski.Znači za gubljenje spora odvjetnik može biti kriv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se samo imamo premalo informacija.U medicini je to rješeno kroz drugo mišljenje.Čak postoje portali za ocjenjivanje liječnika.Naravno dosta toga se sazna od usta do usta.Dobar glas se brzo proširi a los Joe brže.Ja i dalje mislim ako odvjetnik u Bilanci sporova nije u plusu onda to nešto govori o njemu.Isto tako ne mislim da bi takav morao dijeliti  S.troškove sa klijentom.Ali bi bilo pošteno da mu da neki popust.A isto tako obrnuto .Klijent bi trebao nagraditi uspješnog ,marljivog,savjesnog i nadasve stručnog odvjetnika.Suvišno je sad govoriti da ima puno propali teta kao i svakoj drugoj struci.Ali nažalost diplome je zrelo oduzimati.Eventualno licence se mogu poništavati.Možemo se pitati zašto jednostavno sporovi predugo traju,gdje su glavne žrtve klijenti.Znači mi građani.Klijent sigurno zato nije kriv.A tko može biti odgovor je jednostavan.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To nije isto.Mogu se dogovarati međusobno a  i rizik je od korupcije.Dok liječnici su međusobno neovisni.U manjim mjestima se odvjetnici dogovaraju i trguju.

Istina u suštini su oba zanimanja humana .Cak što vise odvjetnik pomaže i zdravima i bolesnima.Naravno da to nije masovno.Ali ima slučajeva .Odvjetnička komora svakako nadzire kodeks ponašanja.Na koncu klijent može tužiti punomoćnika.Moramo imati na umu da efikasnost sudova koji su pod velikom kritikom ne ovisi samo o sucima.Dobrim dijelom ovisi i o odvjetništvu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija