Jump to content

Rok za izdavanje računa za usluge


MaliZeleni10

Preporučene objave

Pozdrav svima,

molim Vas mišljenje i savjet o Zakonski ispravnim koracima u sljedećoj situaciji:

Pružanje usluga višegodišnjem privatnom klijentu-fizička osoba, koji je uredno plaćano svoje obaveze u roku i čak po ponudi, izvršen je novi posao naručen u klasičnoj dosadašnjoj komunikaciji putem tel. razgovora. Izdana je ponuda za traženi avans , na kojoj je navedeno da će račun biti izdan prema stvarno utrošenim materijalima i obračunu radova te je ista u cijelosti podmirena u istom danu.Za taj je iznos izdan račun.

Nakon izvršenja radova i prikazanja nastalih troškova putem tekstualne poruke, klijent traži podrobniji opis troškova,jer mu je cijena previsoka. Traženi podaci su dostavljeni  putem maila ; scan radnih naloga -nepotpisanih od klijenta, i raspisanih troškova po vremenskom razdoblju i vrsti. 

Čekajući komentar i odgovor klijenta, koji očito odugovlači iz svojih  razloga ne dajući  priliku za razgovor i sastanak uživo na kojem nudimo sva obrazloženja i pojašnjenja na njegovu pritužbu  ,prolazi 4-5 mjeseci, a da nije izdan račun na sveukupni trošak usluga i materijala.

Dali postoji neki vremenski rok u kojem se mora izdati račun , jer čitavo vrijeme se čeka nastavak normalne suradnje i komunikacije s klijentom, ali sad već postoji strah od prevare i da te komunikacije neće biti kao do sada, a samim time i za naplatu potraživanja za izvršene usluge.?

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija