Jump to content

Žalba na rješenje o rasporedu sudskih vježbenika


Jinx

Preporučene objave

U situaciji sam da nisam primljen na mjesto sudskog vjež

benika, a primljen je kandidat koji je dulje studirao od mene i ima znatno nižu prosječnu ocjenu.

Zanima me kakva su vaša iskustva sa žalbama na ova rješenja, je li itko uspio sa žalbom?

Zanima me i to je li postoji propis koji propisuje kriterije po kojima Natječajna komisija boduje kandidate...čuo sam da je takvo nešto postojalo za vremena Antičević-Marinović, pa da je Ožboltica taj pravilnik ukinula????

ajmo stariji kolege, pomažite!

 

Puno hvala na odgovorima i svakoj korisnoj info

 

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja bih ti svakako savjetovala da zatražiš i pregledaš spis u Ministarstvu pravosuđa.I meni se desilo da sam kao najači kandidat za vježbenika ODO-a izgurana od slabijeg kandidata.Sad se pitate sigurno kako;tako što nas je Općinski državni odvjetnik pitao za ocjene i prosjek, a potom utvrdio najačeg i najslabije kandidate te osobu koja ima vezu predložio uz dva najslabija kandidata a Ministarstvo uvijek bira između predloženih kandidata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ništa postigla jer žalbu ne namjeravam ulagati jer iskreno s tim ljudima mi se i ne radi.Ako želiš zatražit spis prvo nazovi na broj 01/3710702 pa će ti ga u roku od 24 sata Ministarstvo pripremiti za razgledavanje. kad sam rekla da je natječaj bio namješten nemoj mislit da fantaziram; jer sam saznala da je jedino!!! kandidat koji je bio primljen dobio 24 sata prije zakazanog razgovora osobno telefonski poziv od državnog odvjetnika, dok ostali kandidati nisu i iz spisa ( iz radne knjižice) sam saznala da ima veoma utjecajnog starog. Ja ti svakako savjetujem da pregledaš spis pa onda odlučiš o daljnjim koracima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ti nažalost o tome nemam informacija.Možeš probat al upravo to da se žališ ministrici koja je i potpisala prvostupanjsko rješenje teško da bi se odlučila za poništaj, tako da će ti najvjerojatnije sve završit na Upravnom sudu, a s obzirom da Zakon o vježbenicima u pravosudnim tijelima ne obvezuje nikoga da prime najboljeg kandidata po nekakvim objektivnim kriterijima niti postoji kakav podzakonski propis Upravni sud teško da će bilo što napraviti jedino ako si imao možda nekave teške proceduralne pogreške u natječaju kao npr. da ti nisu dostavili poziv, ili pogreške u računanju rokova ili da te nisu pozvali da otkloniš nedostatke u dokumentaciji i slično.Ali ako se odlučiš ići na Upravni sud svakako kao tuženika u tužbi odredi Ministarstvo pravosuđa da ti se ne bi desio promašaj pasivne legitimacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislimda je svima poznata hrv.praksa, i to je tako, nemoramo se pomirit s tim, al bojim se da malo mozemo napravit....

ja cu samo spomenut slucaj jedne kolegice koja je imala takvu stelu za ODO, i to zamjenicu DO bajica, i pored toga je cekala 6mjeseci na posao, a kad ga je dobila 6mjeseci nikom od prijatelja nije govorila za to....nakraju kad je rekla niko se nije ni iznenadiio jer smo znali da je imala debelu stelu...

problem je u tome sto je cura glupa do bolla....a to sto je dosla do dobrog posla preko stele nikog nije iznenadilo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija